02 Ocak 2026
Altın 6057.006
BIST 11261.52
Dolar 43.0179
Euro 50.5592
Sterlin 57.9545
Ankara -13°C

Suriyeli Sığınmacılar İçin Çadır Hastane Kuruldu

Suriyeli Sığınmacılar İçin Çadır Hastane Kuruldu
Suriye’deki iç karışıklıklar nedeniyle Hatay sınırından Türkiye’ye sığınan insanlar için Sağlık Bakanlığı Yayladağı İlçesi’nde dört çadır hastane kurdu.

Suriye’deki iç karışıklıklar nedeniyle Hatay sınırından Türkiye’ye sığınan insanlar için Sağlık Bakanlığı Yayladağı İlçesi’nde dört çadır hastane kurdu. Yaklaşık 3 bin Suriyeli için Türk Kızılay’ı tarafından eski Tekel binasında kurulan hastane çadır ilk etapta 10 yataklı olacak. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından iç donanımı tamamlanmaya çalışılan çadır hastanede Suriye’den gelen yaralılara derhal müdahale edilecek.

Bu arada Türk Kızılayı’nın çadır kentinde Suriyeli vatandaşların bekleyişi sürüyor. Yaşlı, kadın, erkek ve çocuklara Kızılay, yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Hatay Valiliği ve Yayladağı Kaymakamlığı sığınmacılarla yakından ilgileniyor. Bu arada Türkiye’deki Suriyeliler için çok sayıda yabancı basın mensubu Yayladağı’na geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir