22 Ağustos 2026
Altın 7106.55
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 22°C

Sütçüler'de Yayla Evleri Projesi Hayata Geçirilecek

Sütçüler'de Yayla Evleri Projesi Hayata Geçirilecek
Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, 2011 yılına kadar Yayla Evleri Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi. Sütçüler'in a

Sütçüler'in alternatif turizmde merkez olabilecek özelliklere sahip olduğunu ifade eden Müftüoğlu, "Yeni bir mahallemizde oluşturacağımız projeyi İller Bankası hibe kredisiyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yayla evlerinin projesi çiziliyor, mimarisi Sütçülerin yerel mimarisi olacak. Eski evlerimizin modeli olacak ve kalabalık ailelere hitap edecek." dedi.

Yapılacak olan evlerin Safranbolu evleri gibi olacağını kaydeden Müftüoğlu, tarihten günümüze gelen yaşantı kültürünü yansıtacağını dile getirdi.

Kalan misafirleri 12 ay ağırlamak istediklerini belirten Müftüoğlu, yöreyi tanıtmak için mimari özellikleri yansıtacaklarını, 100'e yakın ev yapacaklarını kaydetti.

Sütçülerin ticareti ve nüfusunu artırmaya öncelik verdiklerini aktaran Müftüoğlu, "2 bin 500 nüfuslu ilçede 158 engelli yaşıyor. Nüfusun yüzde 60'ını yaşlıların oluşturuyor. Yerleşik nüfus rakamını yükseltebilmek için meslek yüksek okuluna yeni ek bina yapacağız." diye konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir