1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suudi Arabistan'da veliaht prens operasyonu mu?
Suudi Arabistanda veliaht prens operasyonu mu?

Suudi Arabistan'da veliaht prens operasyonu mu?

Suudi Arabistan'a dün Yemen tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından hareketli dakikalar yaşandı. Yolsuzlukların engellenmesi için komisyon kurulmasına karar veren Kral Selman bin Abdulaziz ciddi yaptırım kararları aldı.

A+A-

Suudi Prens Alwaleed bin Talal, çok sayıda kıdemli prens ve Bakanın hedef alındığı büyük bir yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Ülkede rüşvet ve yolsuzlukların engellenmesi için komisyon kurulmasını kararlaştıran Kral Selman bin Abdulaziz'in ciddi yaptırım kararları aldığı kaydedildi. Yemen'den, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a balistik füze saldırısı gerçekleştirilmesinin ardından ülkede hareketli dakikalar yaşanmaya başladı.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Selman'ın, gücü nasıl eline aldığı üzerine değerlendirmelerde bulunan A News Yayın Koordinatörü Orhan Sali, Suudi Arabistan'daki tutuklamalarla ilgili son gelişmeleri anlattı.

Suudi Prensi'nin, Batı'da yapılan analizleri dikkate aldığını belirten Avni Özgürel, Suudi'lerin son dönemdeki 'Ilımlı İslam' söylemi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Arabistan'ın mevcut yönetim anlayışı ile bu yüzyılı tamamlayamayacağını idrak ettiğini ifade eden Avni Özgürel, Batı'da kısa sürede Arabistan'ın, parçalanacağına ilişkin haritalar yayınladığını belirterek, yaşanan bu gelişmeler sonucunda Suudi Prens'in Batı'daki analizleri dikkate almaya başladığını söyledi./A HBR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.