17 Aralık 2025
Altın 5948.326
BIST 11286.81
Dolar 42.7173
Euro 50.2545
Sterlin 57.2931
Ankara 6°C

Tabakhane'de Dönüşüm Devam Ediyor

Tabakhane'de Dönüşüm Devam Ediyor
Trabzon Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar devam ediyor.

Trabzon Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar devam ediyor. Belediye ekipleri kamulaştırma işlemleri tamamlanan 23 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Böylece, Tabakhane’de bugüne kadar yıkılan bina sayısı 157’ye ulaştı.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, “Tabakhane Vadisi’de tıpkı Zağnos Vadisi gibi Trabzon’un en güzel mekanlarından biri haline gelecek.” dedi.

Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümünde 685 binanın yıkılacağını ve bugüne kadar 491 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Hak sahiplerine 76 milyon 600 bin TL ödeme yayıldı. Bugüne kadar 157 binanın yıkımını gerçekleştirildi. Son olarak Tabakhane Köprüsü’nün altında kalan 23 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi böylece aslına dönecek." ifadelerini kullandı.

685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 324 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 850 olarak gerçekleşti.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir