1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tahliye kararı derhal verilmeli!
Tahliye kararı derhal verilmeli!

Tahliye kararı derhal verilmeli!

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "Kanun içeriğine bakarsanız, koruma tedbiri niteliğinde olan bir tutukluluk incelemesi. Yani şu saat itibariyle derhal aslında nöbetçi ağır ceza mahkemesince incelenmeli ve der

A+A-

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından tahliye dilekçesini mahkemeye sunan Avukat İlker Sezer, müvekkiliyle görüştükten sonra Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Sezer, "Biz 13. Ağır Ceza Mahkemesine tahliye talebini içeren talebimizi sunduk. Şuan itibariyle verilmiş bir karar yok ve özel yetkili mahkemelerin görevlerine son veren kanunun cumhurbaşkanının onayına müteakip resmi gazetede yayınlanması sonucu bu mahkemenin ne karar vereceğini yarın göreceğiz. Bu akşam bir karar verebileceklerini düşünmüyorum. Kendileri bu şekilde haber gönderdiler" dedi.

Sezer, "Kanun içeriğine bakarsanız, koruma tedbiri niteliğinde olan bir tutukluluk incelemesi yani şu saat itibariyle derhal aslında nöbetçi ağır ceza mahkemesince incelenmeli ve derhal karara bağlanmalı ve tahliye kararı verilmesi gerekir" diye konuştu.

Müvekkili emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile kararı değerlendirdiklerini ifade eden Sezer, "Ben müvekkilimle görüştüğümde mahkeme kararını değerlendirdik. Mahkeme kararı emsal niteliğinde önemli bir karar. Bu kararın yansımalarını bekleyeceğiz ve ne gibi bir sonuç doğuracağını hepimiz göreceğiz. Ancak hukuki açıdan bakarsak bu bir tahliye kararı ivedilikle beraberinde getirmesini gereken bir ihlal kararı. Eğer 13. Ağır Ceza Mahkemesi resmi gazetede ortadan kaldırılmasına ilişkin kanunu yayınlamadan önce bir karar vermişse 13. Ağır Ceza Mahkemesi yetkilidir. Yok eğer henüz bir karar vermemişse derhal ama derhal İstanbul nöbetçi ağır ceza mahkemesinin bir karar vermesi gerekir. Bu hak ihlalinin daha fazla uzun süre sürüncemede bırakılmaması gerekir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.