07 Kasım 2026
Altın 6555.4
BIST 11482.6
Dolar 50.1426
Euro 55.9077
Sterlin 66.7698
Ankara 5°C

Takoğraf Cihazlarındaki Yol Bilgilerini Sıfırlayan 3 Kişi Yakalandı

Takoğraf Cihazlarındaki Yol Bilgilerini Sıfırlayan 3 Kişi Yakalandı
Antalya'da, ağır vasıta şoförlerinin ehliyetlerinde bulunan chip (sürücü bilgilerinin bulunduğu elektronik cihaz) bilgileri sıfırlayan 3 kişi gözaltına alındı. Antalya Emniyet

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında takoğraf firma temsilcisinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan işyeri sahibi N.M. ile A.Z.M. ve E.K.'nin 20-25 lira karşılığında ehliyetlerdeki chip'lerde yer alan bilgileri sıfırladığı iddia edildi. Zanlıların işyerlerinde yapılan aramalarda, 29 adet chip'li kart, 300 chip, takoğraf ve bir adet bilgisayar ele geçirildi. Zanlıların alışveriş ve GSM şirketlerine ait kartlara da sahte isimlere kart bastığı öne sürüldü. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Ağır vasıta kullanan ve uzun yol giden şoförler, ehliyetlerini takoğraf cihazlarına takarak, kaç saat araç kullandığı ve ne kadar yol gittiğine dair bilgileri chip'lere işlemesini sağlıyor. Karayolları Trafik Denetleme Yönetmeliği'ne göre de ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförleri ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan ve taşıma kapasitesi şoförü dahil 9 kişiyi geçen araçların şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde, toplam olarak 9 saat, devamlı olarak ise 4,5 saatten fazla araç kullanmaları yasak.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir