21 Ağustos 2026
Altın 7048.88
BIST 14490.26
Dolar 48.0575
Euro 56.2351
Sterlin 65.2816
Ankara 25°C

Taksiciler Tepkili: Karakol 20 Metre Uzaklıktaki Bir Durak Nasıl Kurşunlanıyor

Taksiciler Tepkili: Karakol 20 Metre Uzaklıktaki Bir Durak Nasıl Kurşunlanıyor
Silahlı saldırıya uğrayan durakta çalışan taksiciler, polis karakolunun 20 metre ileride olduğunu belirterek, sarhoş bir şahsın hastanede polisin elinden kaçıp ikinci saldırıyı yapabilmesinin tuhaf olduğunu söyledi. Kocaeli'nde dün a

Kocaeli'nde dün akşam saatlerinde alkollü bir kişi taksicilerin kendisini araçlarına almamasını gerekçe göstererek taksi durağının camlarını kırdı. Camları kırarken yaralanan şahıs, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hızını alamayan saldırgan Levent Tatanalp, bu sefer silahla durağı basarak durakta bekleyen iki kişi ile bir taksiciyi yaraladı. Olaydan sonra yaralılar, hastaneye kaldırılırken, saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Olaydan sonra taksiciler, böyle bir saldırının karakola 20 metre uzaklıktaki bir durağa nasıl yapıldığını anlayamadıklarını söyledi. Durakta çalışan taksiciler, saldırgan Tatanalp'in sarhoş olmasına rağmen ikinci saldırısını gerçekleştirmek için hastanede polislerden kaçmasının da anlaşılır bir durum olmadığını belirterek, "Olayda kimler zafiyet göstermişse bulunmalı. Bizlere sarhoş bir adamın hastaneden, polisten kaçıp, yanına silah alıp ikinci saldırıyı yapabilmesi tuhaf geliyor." dedi.

Durağın polis karakoluna 20 metre uzaklıkta olduğunu kaydeden taksiciler, "Ama silahlı biri gelip rahatça camı çerçeveyi indirebiliyor. Sonra silah da sıkabiliyor. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ama can güvenliğimiz yok. Biz arabaya bindiğimiz zaman sadece Allah yanımızda oluyor. Kimse can güvenliğiniz var demesin." şeklinde konuştu.

Taksiciler, yaşanan hadisenin bir iki kişiyi ilgilendirmediğini durakta çalışan tüm taksicileri ilgilendirdiğini kaydederek, hep birlikte oturup karar alacaklarını ve duruma göre dava açacaklarını söyledi.

Öte yandan taksiciler, yerel basında olayın "Romanlarla aralarında tartışmalar vardı" "Çatışma yaşandı" gibi çarpıtma haberlerle boy gösterdiğini kaydederek, Romanlarla hiçbir ilgilerinin olmadığını çatışma da yaşanmadığını olayın sadece sarhoş bir şahsın karakola saldırması olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir