1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taksim'de Gezi Parkı Nöbeti
Taksimde Gezi Parkı Nöbeti

Taksim'de Gezi Parkı Nöbeti

Taksim Meydanı’ndaki yayalaştırma çalışmaları kapsamında Gezi Parkı’nda kazı yapıldığı bilgisi üzerine, bir grup vatandaş söz konusu yere gelerek sabaha kadar nöbet tuttu.

A+A-

Taksim Meydanı’ndaki yayalaştırma çalışmaları kapsamında Gezi Parkı’nda kazı yapıldığı bilgisi üzerine, bir grup vatandaş söz konusu yere gelerek sabaha kadar nöbet tuttu. Parka çadır kuran grup, ağaçların sökülmesine ve parkın bir kısmının kazılmasına tepki gösterdi.

Taksim Gezi Parkı’nda kazı yapıldığı ve ağaçların söküldüğü ihbarı üzerine bir grup, dün gece söz konusu adrese geldi. Burada çadır kurup sabaha kadar nöbet tutan grubun Gezi Parkı’ndaki bekleyişi sürüyor. Parkın bir kısmının kaldırım yapılmak üzere kazıldığını ve ağaçların söküldüğünü söyleyen grup, çalışmalara tepki gösterdi. Grubun tepkisi üzerine çalışmalarına son veren görevliler sabah tekrar geleceklerini söyleyerek parktan ayrıldı ancak sabah parkta herhangi bir çalışma görülmedi.

Grup üyeleri parkın tahrip edildiğini ileri sürerek çalışmaları protesto etti. Gezi Parkı’nda sabaha kadar nöbet tutan Cem Tüzün, çalışmalar kapsamında 3 ağacın söküldüğünü ve parkın bir kısmının kazıldığını söyledi. Tüzün, “Bu çalışmadan 22.30 da haberdar olduk. Çalışmanın yasadışı olduğunu bildirdik. Koruma Kurulu’na başvuruda bulunduk. Hem imar planlarına hem otoyol projesine aykırı olduğunu bildirdik. Kaldırım yapmak için burayı kazmışlar. Engel olmasaydık bütün bu sıradaki ağaçlar kesilecekti. Sabah geleceklerini söylemişlerdi. Şu ana kadar gelmediler. Temennimiz gelmemeleri yönünde ve bu ağaçların yeniden dikilmesi parkın kazılan yerinin düzeltilmesi yönünde.” dedi.

Grubun Gezi Parkı’ndaki nöbeti sürüyor.
CİHAN

Taksim'de Gezi Parkı nöbeti

Taksim'de Gezi Parkı nöbeti

Taksim'de Gezi Parkı nöbeti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.