1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tap’a 230 Kilo Pil Teslim Edildi
Tap’a 230 Kilo Pil Teslim Edildi

Tap’a 230 Kilo Pil Teslim Edildi

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Bozüyük Belediyesi işbirliği ile okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Yarışması sona erdi.

A+A-

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Bozüyük Belediyesi işbirliği ile okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Yarışması sona erdi. Yarışma sonunda Bozüyük’te okullardan 230 kilo pil toplanarak TAP’a teslim edildi.

Bilecik il genelinde başlatılan ve TAP’ın geleneksel hale getirdiği okullar arası Pil Toplama Yarışması okullar ve öğrenciler tarafından ilgi görüyor. Yarışmanın sona ermesiyle birlikte Bozüyük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan ve yarışmaya katılmak isteyen tüm okullar tek tek gezilerek toplanan atık piller TAP’a teslim edilmek üzere imza karşılığı teslim alındı.
    
Bozüyük Belediyesi tarafından toplanan 230 kilo atık pil TAP’a teslim edilmek üzere kargoya verildi. Geçtiğimiz yıl başlayan ve 30 Nisan 2013 tarihinde sona eren ödüllü yarışma sonunda il genelinde en fazla pil toplayarak dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verilecek.

Atık pillerin çevreye verdiği zarar konusunda kısa bir bilgilendirme yapan Bozüyük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selim Kara, “Tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalıyız. Çünkü atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratmaktadır. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için Atık pilleri naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek okullarımızda ve camilerde bulunan atık pil kutularına atmalıyız.” dedi. CİHAN

TAP’a 230 kilo pil teslim edildi

TAP’a 230 kilo pil teslim edildi

TAP’a 230 kilo pil teslim edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.