Yenidoğan Mahallesi'ndeki temel atma törenine Sakarya Valisi Hüseyin Atak, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Vali Atak, gençlerin iyi eğitim alabilmeleri için okulların fiziki şartlarını ve eğitimdeki kaliteyi artırdıklarını belirterek, "Devlet ve vatandaş işbirliğiyle birçok okul hayata geçirildi. Eğitimdeki sorunların çözülmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Eğitim alanında çok ciddi mesafeler aldık. Yenidoğan İlköğretim Okulu'nun da ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
İlköğretim okulunun 8 derslikli ve 2 katlı binadan oluşacağını anlatan Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz ise 6 dönümlük alanda yapılacak olan okulun 2010 Ekim ayında hizmete girmesinin planlandığını dile getirdi.
Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da eğitimdeki sorunların tümünün devlet tarafından karşılanmasını beklemenin mümkün olmadığını belirterek, toplumun her kesiminin çocukların geleceği için eğitime destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Belediye BaşkanıTacettin Özkaraman ise okulun arsasının belediye tarafından alındığını ifade etti.
Konuşmaların ardından ilköğretim okulunun temeli atıldı. 250 öğrencinin eğitim göreceği Yenidoğan Mahallesi İlköğretim Okulu'nun 668 bin TL'ye mal olacağı bildirildi.
Törenin ardından Vali Atak, Milletvekili Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Karagöl Yaylası Gölü ve Kayaboğazı'nda yapımı devam eden sulama göleti ile Kil Hamamı mevkiindeki termal su sondajı çalışmalarını yerinde inceledi.
(CİHAN)