19 Aralık 2025
Altın 5957.109
BIST 11299
Dolar 42.8024
Euro 50.1602
Sterlin 57.2857
Ankara 4°C

Tarhan: Tokat da enstrüman oldu!

Tarhan: Tokat da enstrüman oldu!
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ilk defa 24. Dönem Parlamentosu’nda kaba güç kullanılarak tekme ve tokadın yasama sürecinin enstrümanına dönüştürüldüğünü söyledi.

Tarhan, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 24. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı’nı değerlendirdi. Çalışmaların demokrasi adına umut vermediğini belirten Tarhan, gücün tek kişide toplandığını, yasamanın, tek kişi iradesine tabi kılındığını savundu.

Meclis’in yalnızca, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına kulak kabarttığını” öne süren Tarhan, “Meclis, tek parti faşizmini meşrulaştıran bir organa dönüştürülmeye çalışıldı. Buna karşı çıkması gereken Meclis Başkanı, iktidarın çizdiği sınırların dışına çıkıp, başta tutuklu milletvekilleri sorunu olmak üzere hiçbir konuda özgür irade kullanamayarak bu makamın gidebileceği daha geri bir nokta bırakmadı” dedi. İlk defa 24. Dönem Parlamentosu’nda kaba güç kullanılarak tekme ve tokadın bir yasama sürecinin enstrümanına dönüştürüldüğünü belirten Tarhan,”Genel Kurul’un 24 saati aşan sürelerde çalışması sırasında, özellikle de kritik yasa ve değişiklik önergelerinden haberi olmayan iktidar milletvekilleri, yasamaya katılımı el kaldırmakla sınırlı görevlilere dönüştürüldü. Tahmin ediyorum, başka bir şey yapmayan iktidar milletvekillerinin bu yıl bir tek ara sıra indirip kaldırdıkları elleri yorulmuştur” diye devam etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir