19 Ağustos 2026
Altın 6713.99
BIST 14127.98
Dolar 47.9317
Euro 55.5517
Sterlin 64.7817
Ankara 17°C

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Strateji Çalıştayı Erzurum'da Başladı

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Strateji Çalıştayı Erzurum'da Başladı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TTK) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'Strateji Geliştirme Grubu Çalıştay'ı Erzurum'da başladı. TTK G

TTK Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kutlu başkanlığında Palan Otel'de başlayan çalıştaya Erzurum, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Trabzon Bölge birliklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kutlu, 'TTK'leri Strateji Geliştirme Projesi'nin takdimi, bugüne kadar yapılanların özeti ve beklentiler' konulu bir sunum yaptı. Ardından da TTK Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Polat, 'Kooperatifler ve Yerel Kalkınma: TTK'ler için strateji belirlemede temel varsayımlar' üzerine konuşma yaptı. Malatya Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin de, 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki birim tarım kredi kooperatiflerinin sorunları ve çözüm önerileri' üzerine sunum yaptı. Çalıştayın öğleden sonraki bölümlerinde ise Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Muhsin Gümüş, 'TTK'lerin sorunları ve çözüm önerileri' üzerine sunum yaptı. Ardından da sunumlar ile ilgili tartışmalar yapıldı.

KOOPERATİFE BORÇ ÖDEME KÜLTÜRÜ YOK DENECEK KADAR AR

TTK Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum ve sorumluluk bölgesindeki illerde kooperatif ortaklarının borç ödeme noktasında gerekli hassasiyetten uzak olduklarını iddia etti. Erzurum Bölgesi'nde borç tahsilinde en iyi oranın yüzde 61 ve bunun da ülke standartlarının altında olduğuna vurgu yapan Efe, "Malalesef çiftçi ortaklarımızın borç ödeme alışkanlığı yok denecek kadar az. Hayvansal ve tarımsal üretimin en zirvede olduğu dönemlerde çiftçi ve besici ortaklarımızdan yüzde 61 oranında borç tahsilâtı yaptık. Bu da borç ödeme alışkanlığının ortaklarımız arasında yeterince yerleşmediğinin en bariz göstergelerinden birisidir." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir