19 Aralık 2025
Altın 5947.663
BIST 11335.05
Dolar 42.7934
Euro 50.183
Sterlin 57.2642
Ankara -6°C

‘tarım Ve İnsan’ Sergisi Şanlıurfa’da

‘tarım Ve İnsan’ Sergisi Şanlıurfa’da
‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisi Şanlıurfa’da görücüye çıktı. Sergi, 5 farklı alanda çekilmiş tarım ve insan konulu sergide dereceye giren 70 fotoğraf sergilendi.

‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisi Şanlıurfa’da görücüye çıktı. Sergi, 5 farklı alanda çekilmiş tarım ve insan konulu sergide dereceye giren 70 fotoğraf sergilendi. Sergi ile bölgede tarım kültürüne dikkat çekiliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca geçen yıl 4'üncüsü düzenlenen yarışmada "Tarım ve İnsan" konulu dereceye giren 70 eserin yer aldığı sergi Şanlıurfa'da açıldı. Belediye Sergi Salonu'nda açılan sergi 4 gün gezilebilecek. İnsan ve tarım temalarının işlendiği fotoğraf sergisinde insana ve tarımın etkileşimi ele alınıyor.

Sergilerin tarım kültürünün yaygınlaşmasına vesile olması temennisinde bulunan Şanlıurfa Vali yardımcısı Ramazan Seçilmiş, farklı bölgelerin tarımlar etkileşimine dikkat çekti. Ülkenin coğrafik koşul farklılığına işret eden Seçilmiş, “ülkemizde çok farklı özellikleri barındıran bir coğrafya olması sebebiyle her yöremizden her bölgemizden fotoğraflar bulunuyor. Bu fotoğraflar tarım kültürünün gelişiminde etkili olmasını ümit ediyoruz.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten ise Şanlıurfa’dan iki fotoğrafın jüri özel ödülüne layık görüldüğünü aktardı. Çiftçi ve fotoğraf sanatçılarının yarışmaya katılabildiğini dile getiren Ökten sergi ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “2012 yılında dördüncüsünü düzenlediğimiz tarım ve insan sergimizde 199 eser arasından 70 eseri sergiliyoruz. Yarışmamıza mayıs ve haziran aylarında katılım sağlanıyor. Hem fotoğraf sanatçıları hem de çiftçilerimiz bu yarışmaya katılabiliyor. Şu an sergilenen fotoğraflarımız Türkiye’nin her bölgesinden yapılan tarımsal faaliyetlerle ilgili eserlerimiz bulunmaktadır. Şanlıurfa’dan iki fotoğrafımız jüri özel ödülüne layık görüldü. Fotoğraf yarışmasında, çiftçi, genel ve öğrenci kategorilerinde ödüller verildi. Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin üçüncüye de 3 bin TL para ödülü verildi.” CİHAN

‘Tarım ve İnsan’ sergisi Şanlıurfa’da

‘Tarım ve İnsan’ sergisi Şanlıurfa’da

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir