18 Aralık 2025
Altın 5957.074
BIST 11286.81
Dolar 42.7277
Euro 50.2601
Sterlin 57.1186
Ankara -6°C

Tariş İplik'te Akitleri Feshedilen İşçilere Tazminata Kadar Maaş Verilecek!

Tariş İplik'te Akitleri Feshedilen İşçilere Tazminata Kadar Maaş Verilecek!
Tariş İplik ve Dokuma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Şentürk, Tariş İplik AŞ'de iş akitleri feshedilen işçilerin hesaplarına, tazminat alacaklarına mahsuben 650'şer lira yatırılacağını belirtti.
Tariş İplik ve Dokuma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Şentürk, Tariş İplik AŞ'de iş akitleri feshedilen işçilerin hesaplarına, tazminat alacaklarına mahsuben bugün itibariyle 650'şer lira yatırılacağını belirtti. Tazminatlar ödeninceye kadar da ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için her ay 600 lira verileceğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Şentürk, 560 işçinin gecikme faizleriyle birlikte bütün kanuni haklarının en geç 30 Kasım 2010 tarihine kadar ödeneceğini, gayrimenkul veya İplik AŞ'ye ait makine ve ekipman satışının yapılması halinde ise bu tarih beklenmeden tazminatlarının tamamının verileceğini bildirdi.

İşçileri sabırlı ve duyarlı olmaya davet eden Yönetim Kurulu Başkanı Şentürk, "Sıkıntı ve beklentilerini anlıyor, çözüm bulmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanımız Beliğ Azbazdar'ın, 'Tariş İplik AŞ'nin kasasına düşen ilk para işçilerimizindir.' yönündeki beyanı ve kurumumuzun imkanları doğrultusunda ödemeleri yapacağız." dedi.

Bugüne kadar kimsenin Tariş'te alacağı kalmadığını belirten Güngör Şentürk, şunları kaydetti: "İşçilerimiz bizlere güvensin. İşçilerimizi, üretici ortaklarımızı ve birliği olumsuz etkileyecek davranışlardan uzak durmaya ve bir an önce haklarının ödenebilmesi amacıyla finansman temini çalışmalarından sonuç alınabilmesi için sabırlı ve duyarlı olmaya davet ediyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir