16 Aralık 2025
Altın 5886.719
BIST 11319.3
Dolar 42.7086
Euro 50.3049
Sterlin 57.4043
Ankara 8°C

Tarsus Devlet Hastanesi'ne İkinci Endoskopi Ünitesi Kuruldu

Tarsus Devlet Hastanesi'ne İkinci Endoskopi Ünitesi Kuruldu
Mersin’in Tarsus ilçesinde devlet hastanesinin endoskopi biriminin 2. ünitesi de hizmete girdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde devlet hastanesinin endoskopi biriminin 2. ünitesi de hizmete girdi.

Tarsus Devlet Hastanesi Yöneticisi Cehdi Ertong, hizmete giren ünite sayesinde vatandaşların mide ve bağırsak rahatsızlarına daha erken teşhis konulacağını belirtti.

Ertong, 'Yeni ünitemizde 3 hemşire, 2 yardımcı sağlık personelimiz ile vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Her iki endoskopi birimimizde 10 genel cerrah doktorumuz görev yapıyor." dedi.

Hastane Yöneticisi Ertong, 2. ünite olarak hizmete giren endoskopi birimi ile birlikte vatandaşların randevu tarihlerinin daha yakın bir güne alabileceklerini hatırlattı. Ertong, "Gastroskopi (ışıklı kamera sistemi ile midenin incelenmesi) kolonoskopi kamera kalın bağırsakların incelenmesi işlemleri optimal koşullarda yapılmaktadır. Bu işlemler sayesinde mide ülseri, mide fıtığı, midenin iyi ve kötü huylu tümörleri ayrıca tüm kalın bağırsak hastalıklarının tanısı konulabiliyor." şeklinde konuştu.
CİHAN

Tarsus Devlet Hastanesi'ne ikinci endoskopi ünitesi kuruldu

Tarsus Devlet Hastanesi'ne ikinci endoskopi ünitesi kuruldu

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir