16 Aralık 2025
Altın 5921.418
BIST 11348.83
Dolar 42.697
Euro 50.2231
Sterlin 57.3078
Ankara 4°C

Tarsuslu Yardım Gönüllüleri Tanzanya'dan Döndü

Tarsuslu Yardım Gönüllüleri Tanzanya'dan Döndü
Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Deva Sağlık Mensupları Derneği'nin üyeleri, Kurban Bayramı'nda gittikleri Tanzanya’dan döndü.

Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Deva Sağlık Mensupları Derneği'nin üyeleri, Kurban Bayramı'nda gittikleri Tanzanya’dan döndü. Tarsuslu doktor ve esnaf grubu, yardımlarıyla Tanzanyalıların yüzünü güldürdü.

Tarsus’tan götürdükleri kurban etlerini kendi elleriyle paketler halinde hristiyan Müslüman ayrımı yapmadan dağıtan yardım gönüllüleri çok duygusal anlar yaşadıklarını belirtti.

Deva Sağlık Mensupları Derneği Başkan Yrd. Op. Dr. Harun Yılmaz, nüfusu 45 milyon olan, yarısı Müslüman ve hristiyan olan Tanzanya’da insanların ne kadar cana yakın ve sevecen insanlar olduklarını gördüklerini söyledi.

Yılmaz, ‘Bize okullarda Afrika’nın çöl, insanlarının da yamyam olduğu öğretildi. Ama Tanzanya’nın yemyeşil bir alan, İnsanlarının da cana yakın ve sevecen olduğunu gördük. Ayrıca 45 milyon nüfuslu bir ülkede üç bin okul var. Bunun bin üç yüz tanesi misyoner okulları, bizim ise sadece altı tane Türk okulu var ve fedakar altmış beş öğretmenimiz var. Onları o zor şartlarda fedakarane gördükten sonra, 'biz de acaba bu fedakarlığa ulaşabilir miyiz?' diye düşündük. Ayrıca Tanzanya’ya hicret edip orada vefat eden okulun bahçesine defedilen
Erkan Çağıl ağabeyin kabri, bize çok duygusal anlar yaşattı. İlk fırsatta tekrar Afrika’yı ziyaret etmek düşüncesindeyiz. Ayrıca Tanzanya’da yatırım için cazip imkanlar var. Türk yatırımcılarını bu topraklara bekliyoruz. Bir kez daha şu anda test ettik ki kesilen kurbanlar yerine bihakkın ulaştı."dedi.

CİHAN

Tarsuslu yardım gönüllüleri Tanzanya'dan döndü

Tarsuslu yardım gönüllüleri Tanzanya'dan döndü

Tarsuslu yardım gönüllüleri Tanzanya'dan döndü

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir