1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tarsus’ta Ruh Hastaları Yararına Yemek Verildi
Tarsus’ta Ruh Hastaları Yararına Yemek Verildi

Tarsus’ta Ruh Hastaları Yararına Yemek Verildi

Mersin’in Tarsus İlçe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, hastalara sağlık hizmetinden sonra iş bulmaları konusunda danışmanlık da yapılıyor.

A+A-

Mersin’in Tarsus İlçe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, hastalara sağlık hizmetinden sonra iş bulmaları konusunda danışmanlık da yapılıyor. Merkez Sorumlu Hekimi Psikiyatr Dr. Yahya Ulamış, 38 kayıtlı hastaları olduğunu belirterek, 14’ünün tedavisinin faal olarak devam ettiğini söyledi. Berra Çalışan Hanımlar Derneği, Tarsus Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yararına yemek verdi. Valide Sultan Restoran’daki yemeğe, Tarsuslu çalışan hanımlar büyük ilgi gösterdi.

Dr. Ulamış, teşekkür konuşmasında merkezlerinin 13 Eylül 2012'de hizmete girdiğini belirterek, “Bir psikiyatri uzmanı, bir psikolog, iki hemşire ve altı görevli çalışmaktadır. Amacı, yeti yitimine uğramış kronik şizofreni ve bipolar hastaları, ruhsal ve toplumsal beceri eğitimi vererek topluma kazandırmaktır. Bir program dahilinde bireysel ve aile terapileri, uğraşı terapisi, hastaların günlük yaşamını sürdürmesi için hijyen, temizlik ve yemek yapımı, toplumsal yaşam kuralları gibi eğitimler verilmektedir. Ayda bir kez iş danışmanı, iş bulma konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir. Merkezin amaçlarından birisi de aileyi de tedavi programına almak olduğundan, sık sık ev ziyaretleri ve ailelere hastalıkla ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır. Merkezimizin kuruluşundan beri destek ve yardımlarını esirgemeyen başta hastane yöneticimiz olmak üzere Tarsus Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur İlçe Müdürlüğü'ne teşekkürlerimizi iletiyoruz. Merkezimize yardım ve destek amaçlı bu yemeği düzenleyen Berra Çalışan Hanımlar Derneğine ve organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.