Taşeli Belediyeler Birliği Başkanı ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, çöplerin sorun haline gelmeden çözüm adına tespit edilen eksiklerin ve ihtiyaçların giderilmesine karar verildi.
Toplantıda konuşan Başkan Öngel, Tosmurlu köyü sınırları içinde hizmete açılan Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne çöplerin taşınması, beldelerden gelecek çöplerin tırlarla çöp depolama alanına sevk edilmesi, ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve ayrıştırılması ile ilgili konuların görüşüldüğünü kaydetti.
Taşeli Belediyeler Birliği'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Öngel, "Hizmete açılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne çöplerimizi dökmeye başladık. Tesis, ilçe merkezinde ve beldelerimizdeki çöp depolama sorunu kalıcı olarak çözmüştür." dedi.
Toplanan çöplerin tesise taşınması için bir araca ihtiyacı olduklarını kaydeden Öngel, "Satın alacağımız araçla toplanan çöpleri bu alana taşıyacağız. Taşıma işini yaparken de çöplerin taşınması kadar ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve ayrıştırılması önem arz etmekte. Geri kazanım projesinde halkımızın ve belediyelerimizin katkıları ile gelişecek ve büyüyecek." şeklinde konuştu.
Atıkların yerinde ayrıştırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Öngel, "Çöpe atmayıp temiz bir şekilde biriktirilecek cam, metal, plastik, kâğıt ve karton atıkları, hem ülkemiz ekonomisine ve hem de Silifke'mizin doğal yapısının korunmasına ile ekonomimize katkı sağlayacaktır. Projeyi hayata geçirebilmek için de imkânlarımızı ve güçlerimizi birleştirmeye ihtiyacımız var." diye konuştu.
(CİHAN)
