Özbekistan sivil toplum örgütleri ve Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNİCEF) işbirliğiyle düzenlenen Yeni Nesil Yetenek Festivali'nde ilginç görüntüler yaşandı. Taşkent'teki İstikbal Kültür Sarayı'nda düzenlenen festivalin konserli gala gecesinde birbirinden ilginç gösteriler yaşandı. Çok sayıda öğrencinin defler eşliğindeki ilk sunumları davetlilerden büyük beğeni ve alkış aldı.
Birbirinden hareketli parçaların seslendirildiği gecede havada yapılan akrobatik gösteri ise yürekleri ağza getirdi. Tavana asılı bir halat eşliğinde yapılan iki kişilik gösteri ilgiyle seyredildi.
Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova yaptığı konuşmada gençlere destek mesajı verdi. Kerimova gençlere yönelik hayata geçirdikleri projelerin 'öğrenci, veli ve organizatör' üçlüsünün ortak çalışmasını neticesi olduğuna işaret etti. Uzun bir aradan sonra ilk kez Özbekçe bir konuşma yapan Kerimova, 'amaçlarının ise bu tür etkinliklerle yetenek sahibi gençleri ortaya çıkartılarak topluma kazandırmak olduğunu' söyledi.
Daha sonra dereceye giren ve yaşları 7 ile 17 arasında değişen başarılı katılımcılara ödülleri verildi.
(CİHAN)

