Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u, ağırladı. Minnihanov, Türk-Rus ilişkileri bağlamında Tataristan ve Bursa arasında çok boyutlu ilişkilerin artırılması gerektiğini belirtti. Minnihanov, Türk iş adamlarının katılımıyla bölgede geniş çaplı hafif sanayi tesisleri kurmayı planladıklarını kaydetti.
Başkent Kazan’da gerçekleşen görüşmeye Tataristan Devlet Konseyi Başkanı Farid Muhametşin, Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, Sağlık Bakanı Ayrat Farrahov, Cumhurbaşkanı Dış İlişkiler Danışmanı Radik Gimatdinov ve Türk yetkililer katıldı. Cumhurbaşkanı Minnihanov, Ekim 2012’de Bursa ziyaretinden önemli izlenimlerle döndüklerini vurguladı. Minnihanov, “Bursa’da Tatar-Türk İş Forumu düzenledik, otomobil yan sanayi üretimiyle ilgili işbirliği perspektiflerini masaya yatırdık. Kentiniz ve sanayiniz bizi çok etkiledi. Buradaki Bursalı iş adamlarını Tataristan ziyaretinde yeni ticari ilişkiler kurmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
Türk-Rus ticari ilişkilerinin arttığına işaret eden Tataristan Cumhurbaşkanı, “Bugün Tataristan’da Türk yatırımları 1,5 milyar dolar. Tataristan’da büyük projeleri faal şekilde gerçekleştiren ve bize inanan Türk partnerlerimize çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin gelişim dinamiğine büyük saygımız var. Burada Türk yönetiminin büyük katkısı var. Bursa ili ve Tataristan arasındaki ilişkileri artıracak çok ortak zenginliğimiz var.” dedi.
Valinin önerisini destekleyen Minnihanov, sözleşmeyle ilgili hazırlık çalışmalarının yapılması talimatını vererek, “Türk iş adamlarının katılımıyla Tataristan Cumhuriyeti’nde hafif sanayinin gelişmesine ilgi duyuyoruz. Biz de bu sanayi çok zayıf. Rusya ise büyük piyasa.” şeklinde konuştu.
CİHAN



Kaynak:
