1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tayland: Helal Pazarına Biz De Talibiz‏
Tayland: Helal Pazarına Biz De Talibiz‏

Tayland: Helal Pazarına Biz De Talibiz‏

Müslüman ülkelerdeki helal pastasında pay almak için çaba gösteren Tayland, bu konuda faaliyetlerini genişletiyor.

A+A-

Müslüman ülkelerdeki helal pastasında pay almak için çaba gösteren Tayland, bu konuda faaliyetlerini genişletiyor. Bu çerçevede Tayland'ın başkenti Bangkok'ta, 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında "Muslim Thai Expo 2013" fuarı düzenlendi. Fuarı yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği ifade ediliyor.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Muslim Thai Expo 2013 yatırımcılardan büyük ilgi gördü. 600’e yakın stanta Müslüman dünyasına ait birçok yenilikler gösterildi. Yenilikler arasında, giyimden yemeğe, banka seçeneklerinden, yeni mülk alımındaki kolaylıklara kadar bir çok avantaj ziyaretçilerini bekliyordu.

Fuarda değişik ülkelere ait büyükelçilikler tarafından açılan stantlarda ziyaretçilere dini kitapların yanı sıra hurma ve zemzem suyu dağıtıldı. Fuarda sabah saatlerinde alışverişlerini yapan ziyaretçiler, akşam saatlerinde başlayan dini sohbet ve ilahileri dinledi.

Tesettürlü gelin standından Umniya Aaftab, Cihan mikrofonlarına verdiği demeçte, "Burada insanlar kendilerini güvende, rahat hissediyorlar, çünkü yedikleri, içtikleri ürünlerde, kafalarında helal olup olmadığı hakkında soru işaretleri olmuyor. Aynı şekilde kıyafetler konusunda tesettür adına herşeyi bulabiliyorlar." dedi.

TAYLAND HELAL ÜRÜNLERİ ASEAN ÜLKELERİ İÇİN BÜYÜK POTANSİYEL

Tayland, yakında kurulacak ASEAN birliği ülkeleri helal pazarında yerini almak istediğini açıklamıştı. Tayland Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Kittiratt Na-Ranong, Malezya ile birlikte helal sanayini geliştirme ve kalite standartlarını yükseltme gibi bir çok başlığı içeren konuları masaya yatırdıklarını belirtmişti.

Tayland hükümeti, Pattani ve Panare bölgelerinde helal gıda sanayisinde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara özel ayrıcalıklar sunduklarını ve ayrıca Tayland İslami Bankası'nin kurulmasına yardımcı olduklarını belirtti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.