Altın 5716.708
BIST 10628.63
Dolar 42.2753
Euro 49.2043
Sterlin 55.5924
Ankara 5°C

Taylandlılar Su Festivali İle Serinledi

Taylandlılar Su Festivali İle Serinledi
Tayland’da her yıl nisan ayında düzenlenen su festivali ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Tayland’da her yıl nisan ayında düzenlenen su festivali ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Halk bugün başlayan ve 3 gün süren su festivali ile ülkenin en sıcak günlerini bir birine su atarak ferahlamaya çalışıyor.

Tayland’da bugün su şenlikleri olarak bilinen Songkran Festivali başladı. Festival çerçevesindeki etkinlikler 15 Nisan’a kadar deveme edecek. Bu dönem ülkenin en sıcak günleri olduğundan dolayı, insanlar ferahlamak için birbirine su atıyor. Festivalde birinin üstüne su atılması ayrıca saygı anlamına geliyor.

Tayland’da düzenlenen Songkran Festivali 3 gün sürüyor. Çoğu cadde bu neşeli festival için ulaşıma kapatılıyor ve 3 gün boyunca festival kutlamalarına katılanlar sırılsıklam oluyor.

Su atma aynı zamanda uğursuzlukları üzerinden atmak ve iyi şans dilemek anlamına da geliyor.

Bu arada su festivali kutlamalarına yerli halkın yanı sıra turistler de katılıyor. Birçok turist, bu festival için Tayland’a geliyor.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir