1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TBMM'de bütçe haftası
TBMMde bütçe haftası

TBMM'de bütçe haftası

Meclis bu hafta 2016 yılı Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı'nı görüşecek. Genel Kurul gündemine gelecek olan geçici bütçe 1 Ocak-31 Mart 2016 arasını kapsıyor

A+A-

Tasarıya göre; kamu kurumlarınca taahhüde bağlanmış iş ve hizmetlere ait ödemelere, belirlenen ödenek sınırları çerçevesinde devam edilebilecek. Kamu görevlilerine ilişkin atama sayısı sınırı 40 binden 55 bine çıkarılacak. Bakanlar Kurulu'na 500'ü geçmemek üzere, kamunun ihtiyaç duyduğu taşıtları almak için yetki verilecek.

YILDIRIM SORULARI YANITLAYACAK!
TBMM Genel Kurulu'nda geçici bütçe mesaisinden önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yarın milletvekillerinin kendisine yönelttiği sözlü soruları yanıtlayacak. Genel Kurul, 16 Aralık Çarşamba gününden itibaren 2016 geçici bütçesi için mesai yapmaya başlayacak. Geçici bütçe tasarısı Genel Kurulda 17 Aralık Perşembe günü, bitmemesi halinde 18 Aralık Cuma günü de görüşülecek.

ÜÇ AYLIK DÖNEMİ KAPSIYOR...
Tasarı, 1 Ocak-31 Mart 2016 arasını kapsıyor. Buna göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlara, 1 Ocak 2016'dan 31 Mart 2016'ya kadar geçecek üç aylık dönemde, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki başlangıç ödeneklerinin belirli oranları karşılığı kadar ödenek kullanma yetkisi verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.