Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 5°C

"Tekelciler Siyah İncir Üreticisine Ethaphon Kadar Zararlı"

"Tekelciler Siyah İncir Üreticisine Ethaphon Kadar Zararlı"
Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği Encümeni Ahmet Doğan, bazı ihracatçı firmaların ortak hareket ederek, Bursa Siyah İnciri’nin piyasa fiyatını aşağıya çekme çabası içerisinde bulunduğunu belirtti.

Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) Encümeni Ahmet Doğan, bazı ihracatçı firmaların ortak hareket ederek, Bursa Siyah İnciri’nin piyasa fiyatını aşağıya çekme çabası içerisinde bulunduğunu belirtti. Doğan, “Tekel oluşturarak incirde fiyat oyunu yapan firmalar üreticiye en az ethaphon kadar zarar veriyor.” dedi.

Bursa Siyah İnciri’nin ihracatta yakaladığı başarının üretici, ihracatçı ve mülki erkanın ortaklaşa gösterdiği çabaların sonucu olduğunu söyleyen Doğan, “Üreticilerimiz ethaphon kullanmayarak, mülki erkanımız Valimiz Şahabettin Harput’un önderliğinde üreticiye destek olarak, ihracatçı firmalar da dış pazarlarda Bursa Siyah İnciri’ni temsil ederek bu başarının paydaşları olmuştur. Ancak, gelinen noktada bazı ihracatçı firmalar üreticinin hakkına göz koyarak, bu güzel tablonun bozulmasına neden oluyorlar. Bursa Siyah İnciri alım piyasasında tekel olmaya çalışan bazı ihracatçı firmalar, fiyatların düşmesini sağlamaya çalıştı. Bunu yapmaya çalışan firmalara üretici köyler mal vermeyerek gereken cevabı verdi.” şeklinde konuştu.

"GEREKİRSE TEKELLEŞMEYLE İLGİLİ MÜCADELEMİZİ YARGIYA TAŞIRIZ"

Kuruluş amacı, üreticilerin korunması ve desteklenmesi olan HAGEL'in, konunun takipçisi olacağının altını çizen Encümen Doğan, şunları söyledi: “Piyasada olup bitenleri yakinen takip ediyoruz. Tekelleşme çabalarının ve fiyat spekülasyonunun devamı durumunda konuyu yargıya taşımaya kararlıyız. Her günün sonunda kaç ton ürünün hangi firmalara satıldığı, firmaların tekelleşme ve ortak fiyat belirleme çabalarının kayıtlarını tutuyoruz. Üreticilerimizden, alın terlerini ve emeklerini korumaları için seslerini yükseltmelerini ve bizlere destek olmalarını bekliyoruz.”

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir