19 Ağustos 2026
Altın 6673.59
BIST 14127.98
Dolar 47.8975
Euro 55.4569
Sterlin 64.7552
Ankara 21°C

Teknoloji Ve Girişimcilik Zirvesi Başladı

Teknoloji Ve Girişimcilik Zirvesi Başladı
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kolu tarafından düzenlene Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi başladı.ÇÜ Mithat

ÇÜ Mithat Özsan Amfisinde düzenlenen zirve iki gün sürecek. Zirvenin açılışında konuşan ÇÜ Sinerji Kolu Başkanı Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi İbrahim İbicek, 11 oturumla gerçekleşecek zirvede teknoloji, girişimcilik, internet marketing, Ar-Ge, yenilenebilir enerji kaynakları, inovasyon konuları yanı sıra birbirinden ilginç başarı hikayelerinin de yer alacağını kaydetti.

Türkiye'de ve dünyadaki değişen dengelerden de örnekler verileceğini anlatan İbicek, "Üniversite öğrencilerinin mezun olmadan önce iş dünyasının ve dünya şartlarının nasıl değişebildiğini, gelecekteki sektörlerin ve teknolojinin önemini, özgüvenin girişimcilik ile neleri başardığını gözler önüne serebilmek amacındayız." ifadesini kullandı.

Daha sonra Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü fizik yüksek mühendislerinden Fatma Birsen Turgu Alaçakır tarafından güneş enerjisi sistemleri, ülkemizdeki kullanımı ve Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nde yapılan çalışmalar konulu bir sunum yaptı. Yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı programda yarın Everest'e tırmanan ilk Türk dağcı Nasuh Mahriki de yer alacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir