16 Aralık 2025
Altın 5881.72
BIST 11354.27
Dolar 42.7059
Euro 50.2326
Sterlin 57.2287
Ankara 4°C

Tekstil piyasasını sarsan gözaltı

Tekstil piyasasını sarsan gözaltı
TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN DEVİ GÖZALTINDA!!

HAYALİ İHRACAT SORUŞTURMASI BÜYÜYOR!!

15 Kişiye Daha Gözaltı!..

Tekstil Sektörünün DEVİ GÖZALTINDA!!

Etki Haber’in araştırmacı gazeteci yazarı Aykut Onur Kalaycı’nın gündeme getirdiği İstanbul ve Ankara merkezli hayali ihracat soruşturması giderek büyüyor.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül’ün geçtiğimiz yılın ortasında başlattığı soruşturma sonucunda, yapılan göz altılara dün bir yenisi daha eklendi. Hayali ihracat olayları ile bağlantısı olduğu iddia edilen 10 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına Alınanlar Arasında Ünlü Tekstilci Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş İle Uludağ İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Mümin Karacakayalıların da Olduğu İleri Sürüldü.

Hey Group bünyesinde, tekstil başta olmak üzere Turizm ve Dış Ticaret şirketleri de bulunuyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişi Emniyet’teki sorgu işlemlerinden sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Sorgulama sonrası gözaltına alınanlardan 68 kişiden 34’ütutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında 5 kişi ise halen firarda bulunuyor. .

-100 MİLYON LİRALIK VURGUN-

Etki Haber’in yazarı Aykut Onur Kalaycı’nın ulaştığı bilgilere göre; hayali ihracatın şuan ortaya çıkartılan maddi büyüklüğü 25 MİLYON LİRA. Ancak Savcı Gül, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Büro ve müfettişlerin yaptığı ön inceleme sonucunda vurgunun boyutunun 100 MİLYON LİRA olduğunun belirlendiği de Aykut Onur Kalaycı’nın ulaştığı bilgiler arasında.. Öte yandan Savcı Gül, polis ve müfettişlerin on binlerce beyannameyi de incelemeye aldığı öğrenildi.

Binlerce çalışanı var!..

Adliye'ye sevk edilen isimler arasında yer alan Süreyya Sıtkı Bektaş'ın başkanı olduğu Hey Group özellikle tekstil alanında yaptığı atılımlar ve ihracatlar ile adından çokça söz ettirmişti.. Hey Group’un sadece tekstil sektöründe çalışan sayısının 2 bin olduğu ortaya çıkmıştı..

GÜMRÜKÇÜ DE VAR!

Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilenler arasında, daha öncede adı bir takım olaylara karışan ve Halkalı Gümrüğü’ne yapılan operasyonda da adı gündeme gelen Barbaros Hayrettin Aksoy adlı gümrük görevlisinin de bulunduğu belirtiliyor. Son operasyonda Aksoy’un vergi iadesini almak, Dâhilde İşleme Rejimi kapsamında ithal edilen ürünlerin yurtiçinde satılması, Çin’den ithal edilen kumaşların ihraç edilmesi gerekirken daha gümrükteyken satılması gibi bir usulsüz işlemi koordine ettiği iddia ediliyor.

GELİŞMELER YİNE İLK KEZ www.etkihaber.com da OLACAK! BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN!..Özel Haber'imizi izinsiz veya kaynak göstermeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır!

120504~1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir