1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı!
TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı!

TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı!

Binlerce adayın merak içinde beklediği TEOG 3. nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden öğrenilebiliyor.

A+A-

Milyonların merakla beklediği TEOG 3. nakil sonuçları nihayet açıklandı. 

Türkiye deki eğitim sisteminde yer alan orta öğretime giriş sınavı Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı 2013 – 2014 yılına ait eğitim ve öğretim döneminden itibaren yapılmaya başlanılan bir sınavdır. Bu sınavla birlikte orta öğretimde eğitim gören öğrencilerin, hangi liseye yerleşecekleri belirlenmektedir. TEOG sistemine göre orta öğretimde eğitim gören öğrenciler için altı temel derslerden sorumludurlar. Bunlar, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleridir. 

Sekizinci sınıfta eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri tarafından her iki dönemde de yapılan sınavlardan birisi ortak sınav şeklinde uygulanmaktadır. Bir dönem için uygulanan bu ortak sınavlar, her iki dönemde de iki yazılı şeklinde olan derslerden birincisi ve üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olması şeklinde akademik takvime göre, sınav zamanına kadar olan, işlenen konuların tamamını kapsamaktadır. İşlenen konuların bitimine göre sınavların ayarlanması çok önemlidir. Her iki dönemde de uygulanması gereken ortak sınavlar iki gün olmak üzere yapılması gerekmektedir. Sınavların uygulanacağı günlerde derslerin işlenmemesi gerekir. Uygulanan sınavların soruları test şeklinde olmaktadır ve dört seçenekten oluşmaktadır. 

TEOG sınavının her iki dönemde de uygulanmasının sonucunda ortaya çıkan sonuç belgesini Milli Eğitim Bakanlığı nın internet sitesinden TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, kayıt süreci başlamış bulunmaktadır. Orta öğretim kurumlarında eğitim görmeye devam eden öğrencilerin kayıt işlemlerini internet üzerinden velileri gerçekleştirecektir. Eğer özel okullara kayıt yaptırmak isteyen veliler olursa, onlar için kayıt işlemleri daha erken başlamaktadır ve başvuru tarihleri diğer okullara göre daha farklı tarihler arasında gerçekleştirilmektedir. Bu yıl TEOG için yeni birkaç düzenleme getirildi. Yapılan yeni düzenlemeye göre, yeni sistemde kayıt süreci, devlet okulların daha geç olacak, özel okulların ise daha erken bir kayıt tarihi olacak. Veliler bu tarihler arasında kayıt işlemlerini internet üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir. 

Okul kaydını tamamlayan bireyler geçen yıllarda uygulanan tek nakil imkanı yerine bu yıl üç nakil tercihinde bulunabilecekler. Aynı zamanda okullarda boş kontenjan şartı aranmayacaktır. Geçen yıllarda yaşanan kontenjan sorunu, bu yıl itibariyle yeni düzenlemeler getirilerek, bu sorun tamamen ortadan kaldırıldı. Artık veliler öğrencileri için tercih yaparken kontenjan sorunu ile karşı karşıya kalmayacaklar. Bu yıl gerçekleştirilen yeni TEOG düzenlemelerine göre veliler kayıt işlemleri için okullara gitmelerine gerek kalmadı ve velilere kayıt işlemlerini internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirme imkanı sunuldu. Bu yıl ilk defa üç nakil imkanı tanıyan Milli Eğitim Bakanlığı, belirlemiş olduğu tarihlerde birinci, ikinci ve üçüncü nakil işlemleri, başvuruları ve sonuçları gerçekleştirilecektir. Nakil başvuruları için E-Devlet sistemine numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak, işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.