1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG için heyecanlı bekleyiş başladı. 23–24 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavlarının soru ve yanıtlarının yayınlanmasını takiben öğrenciler için sonuçların açıklanacağı tarih merak ediliyor.

A+A-

Tüm Türkiye'de gerçekleştirilen TEOG sınavlarında Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen bilimleri, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları yapıldı. Sınavla ilgili olarak uzmanlar zorluk derecesinin yüksek olmadığını söylerken, öğrenciler ise T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularında zorluk yaşadıklarını söylediler.

Sınavda her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika, teneffüs araları 20 dakika oldu. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava girdi. Öğrencilerin, 17-18 Aralık'ta mazeret sınavlarına gireceği belirtildi.

Binlerce öğrencinin merakla beklediği sınav sonuçlarının açıklanması ise önümüzdeki yıl olacak. TEOG sınav sonuçlarının Ocak 2017'de açıklanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.