1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TEOG tercih sonuçları açıklandı
TEOG tercih sonuçları açıklandı

TEOG tercih sonuçları açıklandı

TEOG tercih sonuçları için öğrencileri heyecanlandıran bir açıklama yapıldı.

A+A-

TEOG tercih sonuçlarının bugün açıklanacağı belirtilmesi üzerine binlerce öğrenci sosyal medyada paylaşımlarda bulundu. Sabırsızlıkla TEOG tercih sonuçlarının açıklanacağı saati bekleyen öğrenciler büyük heyecan yaşıyor. İstedikleri liseye girebilmek için aylarca TEOG sınavına hazırlanan adaylar için bugün oldukça önemli. Peki TEOG tercih sonuçlarına göre, yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? TEOG tercih sonuçları ile birlikte boş kalan kontenjanlarda açıklanacak. Nakil işlemleri ise yapılan son açıklamaya göre 15 Ağustos'ta başlayacak.  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konu ile ilgili daha önceden yapılan duyuruya göre TEOG tercih sonuçları 12 Ağustos’ta açıklanacağı belirtilmişti..

TEOG 2016 MEB tercih sonuçları açıklanmak üzere. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce 12 Ağustos'ta açıklanacağı söylenen TEOG 2016 tercih yerleştirme sonuçları bugün açıklanacağı belirtildi.

TEOG tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil isteyen öğrenciler için başvuru tarihleri de belli oldu. Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı olarak adlandırılan kısaca TEOG adı verilen bu sınava giriş yapmaları gerekir. Adayların öncelikle Kasım ayı içerisinde girdiği bu sınav sonuçları ve de Nisan ayında yapılan sınavı sonuçları açıklanmıştır. Binlerce öğrencini katılım sağladığı bu TEOG heyecanını şimdi de TEOG tercih sonuçları sarmıştır. Ülkemizde yaşanan bazı üzücü olaylardan sonra ertelenen tercihlerden sonra mecburen TEOG tercih sonuçları da ertelenmek zorunda kalmıştır. Liseye geçmek isteyen öğrenciler de bu sınavlara giriş yaparak gitmek istedikleri yerleri tercih rehberlerine eklerler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.