19 Aralık 2025
Altın 5954.171
BIST 11339.02
Dolar 42.8088
Euro 50.1791
Sterlin 57.2961
Ankara -4°C

Terhisine 15 Gün Kala, Şehit Haberi Geldi

Terhisine 15 Gün Kala, Şehit Haberi Geldi
Diyarbakır’ın Lice İlçesinde PKK’lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan Er Kadir Kayıkçı’nın baba evine ateş düştü!!

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde PKK’lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan Er Kadir Kayıkçı’nın baba evine ateş düştü. Baba Recep Kayıçı, dün konuştuğu oğlu şehit Kadir Kayıkçı’nın 15 gün sonra terhis olacağını söyledi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lı teröristler askeri aracın geçiş yaptığı sırada yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayını patlatmıştı. Olayda Astsubay Selman Aksu ile Er Kadir Kayıkçı şehit olmuş, Er Mustafa Bayram ile yoldan minibüsüyle geçen Mizgin Tosun da yaralanmıştı.

Haberin gelmesinin ardından şehit Kayıkçı’nın evinin bulunduğu sokak mahalle sakinleri tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.

Evin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan baba Kadir Kayıkçı, en son dün görüştüğü oğlundan iyi olduğuna yönelik haber aldığını söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan baba Recep Kayıkçı, şehit oğlunun terhisine 15 gün kaldığını ve gün saydığını aktardı.

Baba Kadir Kayıkçı, “Telefonda tezkere almasından konuştuk. Uçak biletini almış. Orada diğer askerler bırakılmıyormuş. Terhislerinin gelmesine rağmen güvenlik gerekçesiyle bırakmıyorlarmış.O da uçak biletim yanarsa falan diye endişe ediyordu. Ben de ‘Komutanlarına söyleyeceksin ona göre hareket edeceksin' dedim." ifadesini kullandı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir