19 Aralık 2025
Altın 5957.639
BIST 11303.49
Dolar 42.808
Euro 50.1707
Sterlin 57.2818
Ankara 9°C

Terme'nin Bürokratları Canik Başarı Üniversitesi'nde Ağırlandı

Terme'nin Bürokratları Canik Başarı Üniversitesi'nde Ağırlandı
Samsun’un Terme ilçe bürokrasisi, kaymakam, ilçe ve belde belediye başkanları eşliğinde daire amirlerinden oluşan 60 kişilik bir ekiple; Canik Başarı Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Samsun’un Terme ilçe bürokrasisi, kaymakam, ilçe ve belde belediye başkanları eşliğinde daire amirlerinden oluşan 60 kişilik bir ekiple; Canik Başarı Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rektör Yunus Bekdemir, Termeli heyete yaptığı konuşmada ülkemizin yetişmiş insanlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Ülkemizin olduğu gibi Samsun’un da beyin göçü verdiğini söyleyen Bekdemir, " başka illere okumaya gönderdiğimiz çocuklarımız, okuduğu yerlere yerleşip iş hayatına oralarda devam ediyor" dedi. 'Bu çocuklarımızı Samsunumuzun gelişmesi için burada tutmamız, burada iş hayatına atılmalarını sağlamamız lazım' diye konuşan Bekdemir, onun için ilimize yön vereceğini, gelişmişliğine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bölümleri üniversitemize kazandırdık." diye konuştu." 'Muhasebeyi bilmeyen, çek senedini dahi görmemiş işletmeciler ya da mesleğinin konularına hakim olmayan insanlara diploma veriliyor, böylece piyasada bir sürü diplomalı işsiz bulunuyor." diye konuşan Bekdemir, "Biz hem dünyada geçerliliği olan hem de ülkemizi ayağa kaldıracağına inandığımız bölümleri seçerek, alanlarında uzman ve aranan yetişmiş elemanlar yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Fahri Meral ise yapılan çalışmaları hayranlıkla izlediğini belirtip, bu kadar kısa sürede bu kadar büyük işlerin yapılmasını 'inancın zaferi' olarak nitelendirdiğini ifade etti. Ziyarette söz alan Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, birkaç sene önce temelini atılan bu arazinin şimdi böylesine çok donanımlı bir üniversiteye dönüşmesini hayalin gerçekleşmesi gibi gördüğünü belirterek, eğitime her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu kaydetti. Tanıtım toplantısı sonrasında, Üniversitenin amfi, kütüphane, dinlenme ve tiyatro salonları gezdirilen ekibin programdan memnun ayrıldığı görüldü. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir