17 Aralık 2025
Altın 5945.407
BIST 11348.83
Dolar 42.7196
Euro 50.0407
Sterlin 57.0492
Ankara -2°C

Terör Örgütü Yandaşları Mersin'de Halkı Provokatif Saldırılara Başladı

Terör Örgütü Yandaşları Mersin'de Halkı Provokatif Saldırılara Başladı
Mersin'de eylemlerini polise saldırı şeklinde yapan terör örgütü yandaşları, bu kez halkı birbirine düşürmek için provokatif saldırılara başladı.

DTP'nin kapatılmasını bahane ederek Şevket Sümer Mahallesi ara sokaklarında toplanan bölücü örgüt yandaşları, Siteler Polis Merkezi'ne doğru hareket ettiklerinde hazırlıklı olan polis, gaz bombası ve panzerlerle müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericiler ve polis arasında kovalamaca yaşandı.

Bölücü örgüt yandaşları, daha sonra Hal ve Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan kahvehane, dükkan ve araçlara saldırdı. Ellerindeki molotof kokteylleri ve taşlarla kahvedeki vatandaşların üzerine saldıran örgüt yandaşları araçlara büyük zarar verdi. Göstericilerin saldırıları üzerine sokağa dökülen mahalleli, geç geldiğini iddia ettiği polise tepki gösterdi. Kahvehane içinde Kürt asıllı olduğunu belirten bir vatandaş, bu yapılanların ne Kürtlüğe ne Türklüğe yakışmadığını söyledi.

Vatandaşlar, "Bu, Kürtlük, Türklük değildir. Kürt Kürdün malına böyle zarar veremez. Kürtlük bu ise biz Kürtlüğü kabul etmiyoruz. Böyle Kürtlük yere batsın. Eğer Türkün, Kürdün malına Türkiye'nin kardeşliğine zarar veriyorsa bunu insan olarak kabul edemem. Biz de kürdüz. Eğer insanlar birbirine zarar veriyorsa Türkü, Kürdü, Çerkezi pek önemli değildir. İnsan insandır. Mezhebi, dini, ırkı ne olursa olsun bana göre önce insan olmalı. İnsana zarar vermemeli." dedi.

Vatandaşlar, yoldan geçen bir yolcu minibüsüne de tepki göstererek yoldan geri çevirdi. Polis, zarar gören işyerleri ve araçları tespit çalışmalarına başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir