18 Aralık 2025
Altın 5940.819
BIST 11334.49
Dolar 42.7339
Euro 50.1881
Sterlin 57.0874
Ankara 1°C

‘terör Örgütüne Destek Veren Cihaner, Denizli’nin Adını Lekelemesin’

‘terör Örgütüne Destek Veren Cihaner, Denizli’nin Adını Lekelemesin’
AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonlarda bazı avukatların da tutuklanmasının, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’i çok rahatsız ettiğini belirterek, şehrin adını lekelememesini istedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonlarda bazı avukatların da tutuklanmasının, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’i çok rahatsız ettiğini belirterek, şehrin adını lekelememesini istedi.

Örki, yaptığı yazılı açıklamada operasyon düzenlenen kişilerin DYP Şişli binası önünde nöbet tutan polis memuruyla iki jandarma erinin, İstanbul Maslak'ta İl Jandarma Alay Komutanlığı giriş kapısı önünde gece nöbeti tutarken şehit edilmesi, Taksim Gümüşsuyu Caddesi'ndeki polis noktasına bombalı eylem sonucunda iki polis memurunun şehit olması ve bir sivilin de hayatını kaybetmesi gibi eylemlere karıştığını hatırlattı. AK Parti İl Başkanı Örki, “Türkiye, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin ‘Terör Örgütleri’ listesine giren DHKPC’ye yapılan operasyonların karşısında olan, yani örgüte destek mahiyetinde duruş sergileyen Cihaner, bu durumu Türkiye’ye ve Denizli halkına nasıl izah edebilecektir? Denizli milletvekili olan İlhan Cihaner, aynı zamanda şehit cenazesi yerine terörist cenazesine gitmeyi tercih eden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'le kolkola program yapmaktan da çekinmemektedir. Bunu kendi ideolojisine uygun görebilir ancak Denizli halkı, bu durumu kesinlikle hazmedememektedir. İlhan Cihaner, Denizlililerin hassasiyetlerine uygun davranmalıdır, zira her ne kadar Denizlili olmasa da adının başında 'Denizli Milletvekili' yazmaktadır.” dedi.

Denizli halkının Cihaner’den memnun olmadığını savunan Avni Örki, “Cihaner, Denizli’nin adını lekelemektedir. Denizli adına hiçbir çalışma yapmayan, ilimizin taleplerinin gerçekleşmesi için hiçbir katkıda bulunmayan, ilimize sadece basına fotoğraf vermek amacıyla gelen Cihaner, katıldığı faaliyetlerde mümkünse Denizli adını kullanmasın. Bu sayede hiç olmazsa Denizlimiz'in adının Türkiye’de olumsuz anılmasının önüne geçilmiş olacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir