18 Aralık 2025
Altın 5961.863
BIST 11335.05
Dolar 42.7259
Euro 50.2306
Sterlin 57.3581
Ankara 5°C

Teskomb Başkanı Akgül: Krizlerden İlk Etkilenen Küçük Esnaflardır

Teskomb Başkanı Akgül: Krizlerden İlk Etkilenen Küçük Esnaflardır
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı(TESKOMB) Abdülkadir Akgül, Suriye’de yaşananlardan ötürü etkilenen esnaflar için yapılacak her türlü organizasyonun içinde yer alacakları.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı(TESKOMB) Abdülkadir Akgül, Suriye’de yaşananlardan ötürü etkilenen esnaflar için yapılacak her türlü organizasyonun içinde yer alacaklarını söyledi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret eden Akgül, valiliğin esnaflara yönelik yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını kaydetti.
Akgül, “Suriye’de artan olayların sıkıntısını esnaf artık iyice hissetmeye başladı. Küçük esnaf ve sanatkarlar krizlerde en önce etkilenen kesimdir. Esnaf temsilcilerimiz ile görüştük, yapmamızı istediklerini sorduk. Taleplerini not aldık.” şeklinde konuştu.

Vali Lekesiz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek esnafın toplumun ‘belkemiği’ olduğunu söyledi.“Esnaf çökerse toplum çöker.” diyen Vali Lekesiz “Esnaf, toplumun ortalama değerlerini temsil eder, istihdam sağlar, vergisini verir, toplumun değerlerini gelecek kuşaklara aktarır. Ekonomik, sosyal, kültürel rolü vardır. Dolayısı ile esnafa her dönemde destek olmamız lazım.” dedi.

Hatay’ın, ülke ekonomisine çok ciddi katkıları bulunduğunu ve ekonomik göstergelerin pek çoğunda ilk 10’da yer aldığını hatırlatan Lekesiz, “Komşumuz Suriye’de hiç birimizin arzu etmediği bir gelişme yaşanıyor. Suriye ile ilimizin yakın akrabalık ilişkileri var. Komşumuzda yaşanılanların bir an önce sona erip, barış ortamının hayata geçmesini arzu ediyoruz. Çok güçlü olan birlik ve beraberliğimiz bu zor günlerin de üstesinden gelmemizi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

TESKOMB Başkanı Akgül: Krizlerden ilk etkilenen küçük esnaflardır

TESKOMB Başkanı Akgül: Krizlerden ilk etkilenen küçük esnaflardır

TESKOMB Başkanı Akgül: Krizlerden ilk etkilenen küçük esnaflardır

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir