12 Aralık 2025
Altın 5946.213
BIST 11262.37
Dolar 42.6894
Euro 50.1035
Sterlin 57.1099
Ankara 6°C

TGS, Basın Özgürlüğü İçin Uçurma Uçurdu!

TGS, Basın Özgürlüğü İçin Uçurma Uçurdu!
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla uçurma uçurdu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla uçurma uçurdu. Sendika üyesi basın mensupları, üzerlerinde tutuklu gazetecilerin fotoğrafları bulunan uçurmaları uçurmakta zorlandı.

TGS, İstanbul Adalet Sarayı önünde uçurma uçurarak tutuklu gazetecilere destek eylemi yaptı. Eylemciler üzerlerinde Ergenekon ve KCK gibi davalardan tutuklu gazetecilerin fotoğrafları bulunan uçurmaları uçurmaya çalıştı. Ancak rüzgar nedeniyle uçurmaları uçurmakta zorlandılar. Eyleme bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

TGS Genel Eğitim Sekreteri Şehriban Kıraç, Basın Özgürlüğü Günü’nde tutuklu gazetecilere dikkat çekmek amacıyla eylemi yaptıklarını söyledi. Kıraç, “Şu anda 62 tane gazeteci arkadaşımız içeride. Onların serbest bırakılması için bu eylemi yapıyoruz. Türkiye’de gazetecilerin özgür olmadığını, baskı altında olduğunu hepimiz biliyoruz. Umarız bu eylemimiz cezaevlerindeki arkadaşlarımızın çıkmasına vesile olur. Buna dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir