1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Thm Korosu Bahar Konseri Verdi
Thm Korosu Bahar Konseri Verdi

Thm Korosu Bahar Konseri Verdi

Ankara’nın Polatlı Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu bahar konseri verdi.13 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bahar konserinin ilk bölümünde Gaziantep yöresinden ‘Evlerinde bir ipek halı var’, Erzincan yöresinden Daimi’nin ‘Ela gözlü pirim.

A+A-

Ankara’nın Polatlı Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu bahar konseri verdi.

13 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bahar konserinin ilk bölümünde Gaziantep yöresinden ‘Evlerinde bir ipek halı var’, Erzincan yöresinden Daimi’nin ‘Ela gözlü pirim geldi’ türküleri seslendirildi. Konserin ikinci bölümünde ise Türk halk müziğinin güçlü seslerinden Erkan Oğur ve İ. Hakkı Demircioğlu hayranları ile buluştu. Konuk sanatçılar Oğur ve Demircioğlu, ‘Ey Zahit Şaraba İhtiram’, ‘Zeynep’, 'Ben Seni Sevdiğumu Dünyalara Bildirdum’ gibi, 13’üncü, 15’inci yüzyıllarda Anadolu'da söylenen türküleri seslendirdi.

Konsere katılan Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Değerli sanatçılarımız bizlere gerçek sanat nasıl yapılır, türkülerimiz, deyişlerimiz nasıl söylenir, nasıl çalınır bunları bir kez daha bizlerle paylaştılar.” dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise “Söz konusu olan şiirse onu okuyan da bir parça şairdir. Söz konusu olan müzikse onu dinleyen de bir parça müzisyendir.” değerlendirmesinde bulundu. Konser sonunda koro ve konuk sanatçılara çiçek ve plaket takdim edildi. CİHAN

THM korosu bahar konseri verdi

THM korosu bahar konseri verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.