Türk Hava Yolları (THY), İran’da Tahran, Tebriz, Meşhed ve Şiraz’ın ardından turizm merkezi İsfahan’a ilk seferine bugün başladı.
THY ilk uçuşunu bu sabah 07.00'de İsfahan'a gerçekleştirdi. İranlılar Türk konuklarını sevgi gösterileriyle karşıladı.
Türk Hava Yolları Pazarlama ve Başkanı Akif Konar, İran’da önemli bir hat olan İsfahan hattını açmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, “'Dünyanın yarısı' olarak kabul edilen bu coğrafyaya dünyanın diğer yarısını taşıyabilmek için çaba göstereceğiz. Avrupa’nın bir numaralı havayolu şirketi THY hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Bize misafirperverlik gösteren İsfahan Valisi ve yetkililere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
İsfahan Vali Yardımcısı Doktor Mehdi Cemali Nejat ise “Geçmiş tarihimiz bizi turizm açısından güçlendirdi. İran’ın başkenti Tahran ancak İsfahan da başkent gibi ilgi gören bir kültür kenti. İsfahan her zaman turistleri için uğrak noktadır. THY’nin buraya uçuş başlatması, şehrimiz ve turizmin gelişmesi için güzel bir fırsat sundu.” dedi.
İstanbul’dan İsfahan’a Çarşamba ve Pazar; İsfahan’dan–İstanbul’a Pazartesi, Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 gün karşılıklı sefer icra edilecek.
THY’nin İstanbul’dan İsfahan’a uçak biletleri tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 99 Euro’dan başlayan açılışa özel fiyatlarla satışa sunuldu. CİHAN


Kaynak:
