1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Ticaret Bakanlığı'nda devir teslim"
"Ticaret Bakanlığı'nda devir teslim"

"Ticaret Bakanlığı'nda devir teslim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü'nde açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile birlikte devir teslim törenleri gerçekleşmeye devam ediyor.. YENİ Ticaret Bakanı Bolat, Muş'tan görevi teslim aldı.

A+A-

Ticaret Bakanlığı'na atanan Ömer Bolat bugün Bakanlığa gelerek görevi teslim aldı.

Mehmet Muş ile birlikte kameraların karşısına geçen Bakan Bolat, Türkiye yüzyılında daha çok çalışacaklarını ifade ederken cari açığın iyileştirilir iyileştirilmez döviz rezervlerini arttırmak istediklerini söyledi. 

Eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı konuşmada, "Bu bir bayrak yarışıdır, bugünden daha iyi noktalara taşınacaktır" diyerek, bakanlığı sırasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Bolat'ın konuşmasında öne çıkanlar:

"İhracatımızın 36 milyar dolardan 21 yılda 225 milyon dolara yükselmesinde yapılan çalışmaların çok önemli katkısı var. Artık seçim bitti şimdi kurumlarla birlikte inşallah birlikte çalışacağız.

41 yıllık iş hayatımda ekonominin çeşitli alanlarında çalışmalar yaptım. OSB hamdolsun tanıyorum, inşallah bu alanlarda başarı çalışmalara imza atacağız.

Türkiye yüzyılında güçlü bir Türkiye yolunda çık çalışacağız. Ticaret artarsa refah artar. Cari açığımızı iyileştirmez ve döviz rezervlerini artırmak istiyoruz. Hizmet ihracatımızın olduğu kadar mal ihracatımızın da çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Enflasyonu düşürmek için çalışmalarımız sürecek. Fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir.

Yüce Allah bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Besmele ile yola çıkıyoruz. Gayret bizden tevfik Allahtan..."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.