Altın 5698.717
BIST 10640.86
Dolar 42.2395
Euro 49.0618
Sterlin 55.5815
Ankara 5°C

Tika, Azerbaycan’da Simültane Tercüme Laboratuarları Kurdu

Tika, Azerbaycan’da Simültane Tercüme Laboratuarları Kurdu
Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı(TİKA) Azerbaycan Diller Üniversitesi’ne simültane tercüme laboratuarları kurdu.

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı(TİKA) Azerbaycan Diller Üniversitesi’ne simültane tercüme laboratuarları kurdu. İki eğitim odası ve bir konferans salonundan oluşan laboratuarların teslim törenine Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Samet Seyidov, laboratuarların kurulması üzerine AB’nin tercüme ile ilgili 1 milyon Euro’luk bir projeyi üniversiteye verdiğini bildirdi. Seyidov ‘’TİKA’nın bu yardımıyla üniversitemiz yabancı dil öğrenmek ve simültane tercüme adına gerekli bütün malzemeleri temin etmiş oldu’’dedi.
Basına açıklamalarda bulunan TİKA Başkanı Çam ise Azerbaycan’ın artık eskisi gibi olmadığını uluslar arası platformda her geçen gün daha güçlendiğini ifade etti. Çam ‘’ Türkiye’nin birikmiş tecrübesini Azerbaycan’a aktarması konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyiz’’dedi. İlişkilerin yoğunluğuna işaret etmek için son üç ayda üçüncü defa Bakü’ye geldiğini bildiren Çam, TİKA olarak tarım, tohumculuk ve çeşitli teknik destek anlamında çalışmalarının olduğunu bildirdi.
Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun da iki ülke ilişkilerinin artarak devam ettiğini, hemen her konuda yoğun işbirliği ve ilişki içerisinde olduklarını bildirdi. Açılışı yapılan simültane tercüme merkezinden en çok gençlerin istifade edeceğine dikkat çeken Büyükelçi ‘’Laboratuarların gelecekte dostluğumuzun, kardeşliğimizin harcına daha da olumlu katkı yapacağına inanıyorum’’ dedi
Azerbaycan Diller Üniversitesi Tercüme Fakültesi’nde 700 öğrenci 6 yabancı dilde eğitim alıyor.

CİHAN

TİKA, Azerbaycan’da simültane tercüme laboratuarları kurdu

TİKA, Azerbaycan’da simültane tercüme laboratuarları kurdu

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir