1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Tıpta devrim: Kanserin ilacı bulundu
Tıpta devrim: Kanserin ilacı bulundu

Tıpta devrim: Kanserin ilacı bulundu

Kanserle mücadelede devrim yaratacak yeni bir ilaç geliştirildi. Hücre mimarisinden sorumlu tropomiozin proteinini hedef alan ilaç hücreyi öldürmeden tümörlü alanı tedavi ediyor!

A+A-

Avustralyalı bilim adamları onkoloji hastalıklarında çığır açacak bir buluşa imza attı. Tıp dünyasında geniş yankı bulan keşif sayesinde tümörlü hücreler bilinen tedavilerin aksine öldürülmeden tedavi edilmeyi mümkün kılıyor. Milyonlarca kanser hastasına umut olan ilacın mucidi Yeni Güney Wales Üniversitesi profesörü Piter Ganning. Prof. Ganning ve arkadaşları yeni ilacın hücre mimarisinden sorumlu tropomiozin proteinleri üzerinde etkili olduğunu açıkladı. Auvstralyalı bilim adamı, halen kullanmakta olan ilaçların ise aktin proteinini yok ettiğini belirtti.

“Bulduğumuz ilaç, kanser hücresinin temel yapısını bozduğu gibi sürecin son derece hızlı gelişmesini sağlıyor” açıklamasında bulunan Ganning, yeni ilacın sağlam hücrelere hiçbir etki etmediğini de belirtti. Profesöre göre, ilaç her tür kanser kitleleri üzerinde etkili olacak. Profesör Ganning, “Şimdiye kadar hiç kimsenin bu tür bir ilaç geliştirmeyi başaramadığının” da altını çizdi. Bilim adamları ilacın 2014 yılının sonuna kadar klinik deneylerine başlanacağını duyurdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.