17 Aralık 2025
Altın 5956.167
BIST 11348.83
Dolar 42.7189
Euro 50.1334
Sterlin 57.2158
Ankara -2°C

Tır Çarpmaları Sonucu Tahrip Olan Yaya Üst Geçidi Tamir Ediliyor

Tır Çarpmaları Sonucu Tahrip Olan Yaya Üst Geçidi Tamir Ediliyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Eskişehir Yolu MEV Koleji önündeki kazalar sonucu tahrip olan yaya üst geçidin tamiratına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Eskişehir Yolu MEV Koleji önündeki kazalar sonucu tahrip olan yaya üst geçidin tamiratına başlandı.

     Üst geçide 10 gün içinde 3 ayrı TIR çarpması sonucu köprü tahribata uğramış, yaya ve taşıt güvenliği için köprü yol üstünden kaldırılarak yol kenarında tamirat çalışmaları yapılacak ve tekrar yerine konulacak.

        Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yaya ve taşıt trafiğini tehdit eden hasarlı üst geçidin hemen kaldırılarak tamir edilmeye başlandığını, çalışmaların hızla yapılacağını bildirdi. Eskişehir Yolu MEV Koleji önünde bulunan üst geçidin meydana gelen kazalar sonucu tahrip olduğunu hatırlatan Vedat Üçpınar, 3 ayrı TIR kazasında da sürücülerin, trafik kanununun 65/1-G maddesi, yani gabari dışı yük yüklemek maddesi gereğince kusurlu bulunduğunu hatırlattı.

        Vedat Üçpınar, köprü yüksekliğinin standartlara uygun olduğunu, köprü yüksekliklerinin 4.5 metre, azami yükleme sınırının ise 4 metre olduğunu kaydetti. Üçpınar, “Buna karşın bizim hasara uğrayan üst geçidimizin yüksekliği 4.80 metredir.” diye konuştu. Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların hızla yapıldığını kaydeden Vedat Üçpınar, sürücüleri de aşırı yük yüklememeleri konusunda uyardı. CİHAN

TIR çarpmaları sonucu tahrip olan yaya üst geçidi tamir ediliyor

TIR çarpmaları sonucu tahrip olan yaya üst geçidi tamir ediliyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir