1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tkdk Manisa'da Kırsal Turizm Projesine 400 Bin Euro Hibe Desteği Verecek
Tkdk Manisada Kırsal Turizm Projesine 400 Bin Euro Hibe Desteği Verecek

Tkdk Manisa'da Kırsal Turizm Projesine 400 Bin Euro Hibe Desteği Verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü, 11.

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü, 11. başvuru çağrı dönemi için hazırlıklara başladı. Kırsal turizm faaliyetlerine yönelik yatırımlar kapsamında hazırlanan projelere, 15 binden 400 bin Euro’ya kadar yüzde 50 hibe desteği verecek.

Koordinatörlük binasında kırsal turizm işletme sahiplerine yönelik tanıtım toplantısı düzenleyen TKDK Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, 11. başvuru çağrı dönemi için hazırlıkları kapsamında 42 il koordinatörlüğünün kabul ettiği projelerin sayısını ve mahiyetini inceleyip kabul edilenlerin çoğunlukla hangi tedbirler veya alt tedbirler kapsamında olduğuna dair bir çalışma ortaya koyduğunu anlattı. Işık, “Başvuru niceliği eksik veya yeterli olan tedbirleri mercek altına alıp özel bir çalışma grubu oluşturduk. Grubun ortaya koyduğu veriler ışığında, potansiyeli yüksek olduğu halde kırsal turizm alt tedbirinden yeterli projenin gelmediği için bu tedbir kapsamında ilave tanıtım ve bilgilendirmenin yapılmasının Manisa iline katkısının olacağını düşündük.” dedi. Desteğin kırsal turizm kapsamında yapılabilecek yatırımlar için ciddi rakamlar teşkil ettiğini belirten Işık, “TKDK’nin farklı il koordinatörlüklerinde fazlaca talep gören bu tedbirin, Manisa sınırları içinde de yüksek bir potansiyele sahip olduğunun farkında olarak harekete geçirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

İl Koordinatörü Işık, destek tutarının yüzde 75’inin AB, yüzde 25’inin Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanacağını ve IPARD programı kapsamında TKDK olarak kırsal alanlara yönelik yatırımlar için 1 milyar 165 milyon Euro fon ayrıldığını ifade etti: “Kırsal kalkınma politikalarının en önemli amaçlarından birisi de kırsal alanlardan göçün azaltılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesidir. Uygulayacağımız program vasıtasıyla bu alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve mevcut işletme yapılarının güçlendirilmesinin yanısıra gıda hijyeni, hayvan refahı ve ıslahı konularında AB normları yakalanmış olacak. Kırsalda yaşayan insanlarımızın gelir ve refah seviyelerinin arttırılması, önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bütün bu gelişmeler ışığında çiftçi, üretici örgütleri ve işletmelerin proje yapma kapasiteleri gelişecektir. Böylelikle sorunların çözümünde katılımcılık artacaktır.”

Kırsal turizm kapsamında bilgilendirme ve slayt sunumlarıyla katılımcılara tedbir hakkında ayrıntılı bilgiler veren Ahmet Işık, bu kapsamda proje hazırlayıp IPARD hibelerinden istifade etmelerinin sanıldığı kadar zor olmadığını kaydetti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.