1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tobb Başkanı: Samsun’daki Birlik Fotoğrafı Herkese Örnek Oluyor
Tobb Başkanı: Samsun’daki Birlik Fotoğrafı Herkese Örnek Oluyor

Tobb Başkanı: Samsun’daki Birlik Fotoğrafı Herkese Örnek Oluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın ortaya koyduğu birliktelik fotoğrafının herkese örnek tekil ettiğini söyledi.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın ortaya koyduğu birliktelik fotoğrafının herkese örnek tekil ettiğini söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası’nın mayıs ayında yapılan seçimlerinin ardından yeni oluşan meclis divanı, yönetim kurulu ve üst kurul delegeleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, ziyarette yeni oluşan yönetim kurullarını, meclis divan üyelerini ve üst kurul delegelerini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile tanıştırdı. TOBB merkez binasında gerçekleşen ziyarette Rifat Hisarcıklıoğlu, Samsun’daki oda ve borsa arasındaki birliktelikten övgüyle söz etti.

81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsa seçimlerinin iş dünyasına yakışan bir olgunlukta, demokratik güzellikte geçtiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, jeopolitik konumu itibariyle Samsun’un Türkiye'nin Karadeniz’e, Doğu Avrupa’ya, Rusya–Kafkaslar-Orta Asya ülkelerine açılan penceresi olduğunu hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, "Samsun’da çok güzel ve örnek bir birliktelik sağlanmış. TOBB olarak bize düşen görev de sizlerin yapacağı her türlü çalışmaya destek olmak. Bir olduk, iri olduk, diri olduk ve bu çatı altında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. İnşallah bundan sonra da birlik ve bütünlük içinde değişimin ve dönüşümün öncüleri olmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de büyük Türkiye için, yeni ufuklar için koşmaya devam edeceğiz. İddia ediyorum; Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri Türkiye olacak. Bunu da hep birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un ihracatını 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkiye-Rusya arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkartma hedefini gerçekleştirmede Samsun’un önemli bir unsur olduğunun altını çizen Murzioğlu, şunları ifade etti: “Ulaşım ve lojistik imkanları ve Kavkaz Tren Feri Hattı’nın varlığı ile Samsun, çok önemli avantajıdır. Samsun’un Rusya ve Ukrayna ile olan bu avantajlarını kullanılabilmesi için yapısal anlamda birtakım girişimlerin artarak devam etmesi gerekiyor. Samsun, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında konumu, potansiyeli, üretim altyapısı, lojistik fırsatları, sosyo-kültürel imkanları, yetişmiş insan gücü ile bölgenin en önemli aktörü konumundadır. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi bu sayede kentimize kazandırılmıştır. Teknopark bu işbirliğinin ürünüdür. Samsun Lojistik OSB bu anlayışla kentimize kazandırılacaktır. Samsun her geçen gün daha fazla yatırım çekmeye başlamıştır. Samsun bu enerji ile üzerindeki kabuğu kırıyor, dönüşümünü gerçekleştiriyor. Yürüttüğümüz proje ve çalışmalarda sizleri de yanımızda görmek bize güç vermektedir.”

Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ise Samsun’u çok güzel günlerin beklediğini söyledi. CİHAN

TOBB Başkanı: Samsun’daki birlik fotoğrafı herkese örnek oluyor

TOBB Başkanı: Samsun’daki birlik fotoğrafı herkese örnek oluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.