17 Aralık 2025
Altın 5938.934
BIST 11286.81
Dolar 42.7227
Euro 50.2422
Sterlin 57.2611
Ankara 6°C

Today’s Zaman Ürek’i ‘Yılın Kişisi’ Balyoz Kararını ‘Yılın Olayı’ Seçti

Today’s Zaman Ürek’i ‘Yılın Kişisi’ Balyoz Kararını ‘Yılın Olayı’ Seçti
Türkiye’de İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesi, editör ve çalışanlarının oylarıyla 'yılın olayı' ve 'yılın kişisi'ni seçti!

Türkiye’de İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesi, editör ve çalışanlarının oylarıyla 'yılın olayı' ve 'yılın kişisi'ni seçti. Uludere saldırısında 16 yaşındaki oğlunu kaybetmesine rağmen kazada yaralanan askerlerin yardımına koşan acılı anne Emine Ürek, 'yılın kişisi' olmaya layık görüldü. 'Yılın olayı' ise Balyoz darbe planına dair davada Eylül ayında açıklanan mahkeme kararı seçildi.

Askerleri taşıyan sivil bir minibüs, 21 Ağustos günü Şırnak Uludere’de virajı alamayarak şarampole yuvarlanmış ve kazada 9 asker ile 1 geçici köy korucusu hayatını kaybetmişti. Olayda 4 asker ile 1 vatandaş yaralanmıştı. 28 Aralık 2011 günü 17’si çocuk olmak üzere 34 sakinini kaybeden Uludere’nin Güzelyazı köyü, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla yaralı askerlerin imdadına koşmuştu. Bu yardıma koşan kişilerden birisi de 16 yaşındaki oğlu Yüksel’in acısını hala yüreğinde taşıyan, acılı anne Emine Ürek’ti. Today’s Zaman, yüreğindeki acıya rağmen askerlerin yardım çığlıklarına kayıtsız kalmayan bu anneyi yılın kişisi olarak seçti.

Today’s Zaman’ın kendisini 'yılın kişisi' seçtiğini öğrendiğinde duygularını dile getiren Emine Ürek, sadece insanlık görevini yaptığını, benzer bir olay olması halinde yine aynı şekilde polis, asker ya da sivil ayrımı yapmaksızın yardıma koşacağını söyledi. Ürek, şöyle devam etti: “Ben bir anneyim. Çocuğunu kaybetmenin acısını çok iyi bilen bir anneyim. Oğlum öldü ve biliyorum ki artık geri gelmeyecek. Ben aynı acıyı başka annelerin de yaşamasını istemiyorum. Annelerin ağlamasını görmek istemiyorum. Gençlerin öldüğünü görmek istemiyorum.”

28 Aralık 2011 akşamı 34 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarının yaptığı bombardıman sonucunda hayatını kaybetmişti. Ölenlerin çoğunu 20 yaşının altındaki çocuk ve gençler oluşturmuştu.

YILIN OLAYI: BALYOZ DAVASI KARARLARI

Today’s Zaman editörleri ve çalışanları, 'yılın olayı' olarak ise Balyoz davasını sonuca bağlayan mahkeme kararını seçti. Mahkemenin Eylül ayında verdiği karara göre eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Deniz Kuvvetleri eski komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve Hava Kuvvetleri eski komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına 'Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını eski TCK’nın 'cürme teşebbüs' başlığını taşıyan 61. maddenin 1. fıkrası uyarınca 20’şer yıl hapis cezasına çevirdi.

        Hava Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili Korgeneral Engin Alan, Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Korgeneral Nejat Bek, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Korgeneral Yurdaer Olcan ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve emekli Albay Cemal Temizöz'e ise 18'er yıl hapis cezası verildi.
CİHAN

Today’s Zaman Emine Ürek’i ‘yılın kişisi’, Balyoz kararını ‘yılın olayı’ seçti

Today’s Zaman Emine Ürek’i ‘yılın kişisi’, Balyoz kararını ‘yılın olayı’ seçti

Today’s Zaman Emine Ürek’i ‘yılın kişisi’, Balyoz kararını ‘yılın olayı’ seçti

Today’s Zaman Emine Ürek’i ‘yılın kişisi’, Balyoz kararını ‘yılın olayı’ seçti

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir