19 Ağustos 2026
Altın 6673.37
BIST 14127.98
Dolar 47.9244
Euro 55.5065
Sterlin 64.7745
Ankara 19°C

Toki, Tuzluca'da 80 Daire Ve 90 Dükkân Yapacak

Toki, Tuzluca'da 80 Daire Ve 90 Dükkân Yapacak
Iğdır'ın Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, ilçede TOKİ tarafından 80 daire, 90 da dükkân yapılacağını söyledi. Belediye

Belediye düğün salonunda Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında halkı bilgilendiren Başkan Türkan, Tuzluca'nın gelişimi için TOKİ projelerinin önemli olduğunu ifade etti. Türkan, merkezinde Belediye Başkanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokol neticesinde 5 bin 600 metrekare alan üzerinde 5 blok işhanı şeklinde olacak şekilde 80 daire, 90 dükkân yapılacağını ifade etti. Türkan, "Yapılacak dairelerden 40, dükkânlardan ise 45 adedi satışa çıkarıldı. Yapılacak daireler 3+1, brüt 133 metrekare, asansörlü, kaloriferli, 8 şiddetinde depreme dayanıklı, bir yıl içerisinde anahtar teslimi yapılacak. Peşinatın TOKİ tarafından Tuzluca Ziraat Bankası'nda açılan hesaba 10 bin TL yatırılması gerekiyor. Geriye kalan para anahtar tesliminden sonra 120 ay (10 yıl) taksite bölünerek ödenebilecek. Dükkânların büyüklüğü ise 15 ile 35 metrekare arasında değişiyor." dedi.

Proje sonucunda çarşı merkezde blokların ön ve arka kısmında olmak üzere iki cadde olacağını belirten Başkan Türkan, konut ve dükkânlara dışarıdan çok talep olduğunu, ama Tuzlucalıların bu projeden faydalanmalarını istediğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir