1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı
Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

Kamuda çalışan işçileri ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında başladı.

A+A-

Kamuda çalışan işçileri ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında başladı. Bakan Çelik, sayıları 200 bini bulan kamu işçisinin geleceği için taraflarla 194 maddenin görüşüleceğini belirterek, 2011 yılındaki toplu sözleşmede olduğu gibi bu yıl ki sözleşmenin de uzlaşma ile sonuçlanmasını temenni etti. Çelik, işçileri geçmişte olduğu gibi enflasyona ezdirmeyeceklerini de dile getirdi.

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, Bakan Faruk Çelik başkanlığında, işçi kesimini temsilen Türk-İş, işveren tarafını da temsilen Kamu-İş’in katılımı ile toplandı. Görüşmelerle ilgili bilgi veren Bakan Çelik, 186 kamu kurumunda çalışan 200 bin için 194 başlığın ele alınacağını söyledi. Kamudaki hizmet kollarında konfederasyonların dağılımına değinen Çelik, işçi tarafını Türk-İş’in temsil edeceğini bildirdi.

"İŞÇİLERİMİZİ YİNE ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Dünyada özelliklede AB ülkelerinde maaşların dondurulduğu, hatta verilmediği bir dönemde Türkiye’de maaşlara zamların yapıldığını ifade eden Çelik, geçmişte olduğu gibi çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği mesajını verdi. 2011 yılında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde masada uzlaşıldığını hatırlatan Çelik, bu görüşmelerden de uzlaşmanın çıkacağını ümit ettiğini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNE ALINSIN"

Söz alan Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Kumlu da Bakan Çelik’in diğer ülke ekonomilerini örnek vermesine değinerek, bu sözlerin görüşmelerde etkili olmamasını umut ettiğini ifade etti. Kumlu da görüşmelerde Türkiye’nin koşullarının göz önüne alınmasını isteyerek, bu yıl ki görüşmelerde de masadan uzlaşma çıkması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

İşvereni temsilen masada oturan Kamu-İş Konfederasyonu adına da söz alan Genel Sekreter Erhan Polat ise toplu sözleşme görüşmelerinde hem işverenlerin, işletmelerin imkanlarını göz önüne alınarak en iyisi için çabalayacaklarını bildirdi. Büyük bir problem olacağını sanmadığını aktaran Polat, bugüne kadar olduğu gibi iyi sonuçlanacağını düşündüğünü söyledi.

TÜRK-İŞ, TEKLİFLERİNİ BAKAN ÇELİK'E SUNDU

Konuşmaların ardından, Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, Bakan Çelik’e görüşmelerle ilgili olarak tekliflerini ve önerilerini içeren bir dosya takdim etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.