21 Ağustos 2026
Altın 7093.07
BIST 14489.25
Dolar 48.0601
Euro 56.1999
Sterlin 65.6267
Ankara 35°C

"Toplumun En Önemli Değiştiricisi Ve Dönüştürücüsü Öğretmenlerdir"

"Toplumun En Önemli Değiştiricisi Ve Dönüştürücüsü Öğretmenlerdir"
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, toplumun en önemli değiştiricisinin öğretmenler olduğunu, gelinen noktada öğretmenlerin büyük payı bulunduğunu dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 162. yılı dolayısıyla bir program düzenledi. Programda konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, toplumun eğitiminde öğretmenlerin payının büyük olduğunu ifade etti. Medeniyet yarışında millet olarak ulaşılan övünç seviyesinin arkasında öğretmenlerin olduğuna dikkat çeken Vali Öztürk, Cumhuriyet'in kurulması ve toplumda kısa sürede kabul görmesinde öğretmen okullarının önemli bir payı olduğunu söyledi. Şu anda yetişmiş 750 bin öğretmenin görev yaptığını hatırlatan Vali Öztürk, öğretmen lisesi öğrencilerine bir an önce eğitimlerini tamamlayıp eğitim ordusuna katılmaları çağrısında bulundu.

Öğretmenlerin, ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan ilerlemesine yön verdiklerini dile getiren (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise günümüz öğretmenlerinin işinin kolay olmadığını kaydetti. Gelişen dünyada bilgilerin hızla eskidiğinin altını çizen Rektör Koçak, "Dünya çok hızlı bir değişim içinde. İyi bir eğitim sisteminin yanında bu değişimi anlayacak ve algılayabilecek büyük bir medeniyet ve gelecek tasavvuru olan bir nesle ihtiyaç var. Türkiye'nin nitelikli öğretmen yetiştiren fakültelerinden birisi de Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesidir. 2008-2009 öğretim yılında verilen bin 767 mezun öğretmenimizin eğitim ordusuna katılmasının sevincini yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak da konuşmasında, Türk Milli Eğitimi'nin üç temel asasının millilik, bilimsellik ve çağdaşlık olduğunu vurguladı. Cumhuriyet tarihinin bir aydınlanma tarihi olduğunu anlatan Budak, aydınlanmanın kaynağını ise öğretmen okullarının meydana getirdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından sinevizyon ve folklor gösterilerinin yer aldığı kutlama programında resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir