25 Aralık 2025
Altın 6169.645
BIST 11423.7
Dolar 42.8121
Euro 50.3849
Sterlin 57.7109
Ankara 3°C

Törenlerin İptal Edilmesine Protesto

Törenlerin İptal Edilmesine Protesto
Tekirdağ’ın çorlu ilçesinde CHP ilçe örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesini protesto etti.

Tekirdağ’ın çorlu ilçesinde CHP ilçe örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesini protesto etti. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylamda

Heykel Meydanı'nda bir konuşma yapan CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum Cumhuriyet'in ilanının 88'inci yıl dönümünün halkla beraber anılmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek. "Resepsiyonların iptalini anlayışla karşılıyoruz. Cumhuriyet törenlerinin iptal edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu büyük acıları gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini resmi tören geçişlerini, okullarda Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Çünkü Cumhuriyet tasada ve kıvançta beraber olmak demektir. Cumhuriyet, Van'a, Erciş'e daha fazla sahip çıkmak demektir." dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptalini protesto eden vatandaşlara bir konuşma da CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yaptı. Köprülü Cumhuriyet bayramını Çorlu’lularla birlikte kutlamak için dün Ankara’dan geldiğini belirterek, "Ancak öğrendik ki Cumhuriyet törenleri iptal edilmiş. Cumhuriyet törenlerini iptal etmek cumhuriyeti anlamamak, cumhuriyetin birleştirici, acıda, tasada, kıvançta kederde her duyguda birleştirici rolünü hiç bilmemek, bizi ulus yapan, bizi millet yapan bizi birbirimize bağlayan değerlerinden hiçbir şey anlamamak demektir." diye konuştu.

Cumhuriyeti yine kutlayacaklarını söyleyen Köprülü, "Bizler cumhuriyeti kutlarken çalgılı sözlü eğlence yapmıyoruz. Halay çekip horon tepmiyoruz. Cumhuriyetin gerisinde olan arkasında olan acıları sevinçleri üzüntüleri binlerce şehitleri anmak için Mustafa Kemal’i anmak için cumhuriyeti kutluyoruz." açıklamasını yaptı.

Çorlu Heykel Meydanında yapılan protestoya CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da katıldı. Yapılan konuşmalar sonrasında ise protestoya katılan 300 civarındaki vatandaşlar olaysız dağıldı. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir