22 Ağustos 2026
Altın 7106.54
BIST 14514.82
Dolar 47.9626
Euro 56.0616
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Toros Dağları'nı Yeniden Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Toros Dağları'nı Yeniden Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor
Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttükleri Toros Dağları'nı yeniden ağaçlandırma çalışmaları zor şartlara rağmen devam ediyor.Büyükşehir Belediye Başka

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Çatalan Baraj Gölü ile Seyhan Baraj Gölü havzalarını da ilgilendiren erozyonla mücadele kapsamındaki sedir tohumu atma sahasında yapılan çalışmaları Karaisalı Orman İşletme Müdürü Mustafa Tekel ile birlikte inceledi.

Durak, ormanların yok olmasıyla erozyon sonucu toprağın aşağıya çok kolay kaydığını belirterek, aşağıdan yukarıya yeniden orman oluşturmanın çok zor olduğunu vurguladı.

Orman İşletme Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi araçlarının kar yağışına rağmen başarılı uygulama yaptığını ifade eden Başkan Durak, "Buralar denizden bin 800 metre yüksekte olan alanlar. Genç ve dik yamaçlı Toroslarda, ormanın yok olması sonucunda toprağın erozyon sonucu kaybolması, tekrar ağaçlandırma çalışmalarını güçleştirmektedir. Toroslar'ın yeniden ormanla kucaklaşabilmesi için Orman Bölge Müdürlüğü işçileri yoğun çaba sarf ediyor. Biz de bu çabaya iş makinalarımızla destek veriyoruz. Çünkü buradaki erozyon baraj göllerimizi ilgilendirmektedir. Bütün dünyanın üzerinde hassasiyetle durduğu küresel ısınmanın olumsuz etkisini azaltmak için eskiden olduğu gibi buraların yeniden ormanla kaplamak bizim insanlık görevimizdir." dedi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir