17 Aralık 2025
Altın 5946.337
BIST 11286.81
Dolar 42.7202
Euro 50.2395
Sterlin 57.262
Ankara 6°C

Toroslar'da Öğrencilere Çanakkale Zaferi Anlatıldı

Toroslar'da Öğrencilere Çanakkale Zaferi Anlatıldı
Mersin'in Toroslar Belediyesi tarafından ilçelerdeki bazı okullarda ‘Çanakkale Zaferi’ konulu bir konferans düzenlendi.

Mersin'in Toroslar Belediyesi tarafından ilçelerdeki bazı okullarda ‘Çanakkale Zaferi’ konulu bir konferans düzenlendi.

    İlçedeki 5 ilköğretim okulunda gerçekleştirilen konferansta, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Rehberi Ali Murat Kalegil, Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarını katılımcılara sinevizyon eşliğinde zengin bir görsellikle anlattı.

    Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak, öğrencilerle birlikte sunumu izledi. Anlatımı ve materyalleri ile öğrencilerin kısa sürede dikkatini çeken Araştırmacı Rehber Ali Murat Kalegil, Çanakkale Savaşı'nın kolay kazanılmadığını, savaş sırasında büyük zorluklarla mücadele verildiğini vurguladı.

    Kalegil'in vatanın bütünlüğü için canı pahasına savaşan ecdadın savaş döneminde yaşadığı zorlukların anlatılması sırasında ise duygulu anlar yaşandı.

    Konferansın ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hami Tuna, vatanı uğruna canını feda etmiş şehitleri anmak ve milletleri millet yapan tarih şuurunu gelecek kuşaklara aktarmak adına bu tür etkinliklere önem verdiklerini söyledi.

    “Çanakkale Destanı, dünyada eşi benzeri olmayan, Atalarımızın yazmış olduğu bir destandır” diyen Başkan Hamit Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Çalışma yol haritamızda gençliği her zaman ön planda tutuyoruz. Bu ülkeyi idare edecek olan ve bize emanet edilen bu toprakları, Cumhuriyeti bizlerden alıp yine ilelebet payidar bırakacak olan siz gençlersiniz. Bölgemizdeki gençlerin bilgi çağını en iyi şekilde kullanmalarına vesile oluyoruz ve bizi millet yapan değerleri içinde özümseyen; dilini, bayrağını, vatanını, tarih şuurunu, milli kültürünü, maneviyatını bilen ve o uğurda asla taviz vermeyen bir gençlik olarak hazırlamak da istiyoruz." şeklinde konuştu.

    Okul müdürleri ise eğitim kurumlarında böyle bir program düzenleyerek, öğrencilere tarihi değerlerin aktarılmasına katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve konferansı veren Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Rehberi Ali Murat Kalegil’e teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir